Stiinta & Tehnologie

#dacia #sistem de frane #automobile

Dacia va schimba sistemul de franare dar nu va mari preturile

Dacia va introduce la toate modelele sale un nou sistem de asistare la franare , pentru imbunatatirea protectiei pietonilor. Costurile pentru introducerea noului sistem se ridica la doar cateva zeci de euro.

Producatorul autohton de automobile a hotarat sa se alinieze normelor prevazute de UE si sa aduca cateva imbunatatiri la nivelul sistemului de franare, la pretul a cateva zeci de euro. Cu toate acestea, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe a dat asigurari ca acesta nu va fi un motiv pentru scumpirea modelelor.

"Din punct de vedere tehnic nu e o complicatie, iar ca si cost, este nesemnificativ. E vorba de cateva zeci de euro, suma care poate fi amortizata din alte economii de la alte subansamble, asa ca Dacia nu se va scumpi dupa echiparea cu acest sistem",
a declarat Stroe.

Conform studiilor efectuate pe piata din Europa, prin sistemele de asistare la franare se pot evitat anual pana la 1.100 de accidente fatale in care sunt implicati pietoni .

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea