Stiinta & Tehnologie

Dacia Sandero, la vanzare de luna viitoare

Desi constructorul nu a declarat un pret oficial, Sandero va avea, se pare, un pret aproximativ de 9.000 euro

Prezentata in premiera la Salonul Auto de la Geneva din acest an, Dacia Sandero va fi lansata, oficial, in Romania, saptamana viitoare. La lansarea mondiala de la Geneva, Francois Fourmont, director general Automobile Dacia , declara despre Sandero: “Aceasta este Dacia viitorului, nu mai este Dacia trecutului. Este un model prin care Dacia isi va schimba imaginea pe care o are in lume si in Romania”. Un demers ce face parte, de fapt, din strategia de redefinire a identitatii de marca a Renault, prezentate in 2006 de Carlos Ghosn, presedintele Renault.

Dacia Sandero preia motorizarile din gama Renault: benzina 1.4 litri, 75 CP si 1.6 litri, 90 CP; motorina 1.5 dCi, 70 CP si 1.5 dCi, 85 CP si este cel de-al cincilea vehicul dezvoltat pe platforma Logan, dupa Logan Sedan, MCV, VAN si Pick-Up . Desi Automobile Dacia nu a anuntat oficial un pret pentru Sandero, acesta pare sa fie undeva in jurul a 9.000 euro – pret de pornire. Dacia a fost lansata in 1968, iar in 1999 constructorul roman a fost preluat de Renault. Din 2009, Sandero va fi produs si in Africa de Sud, in fabrica Nissan de la Rosslyn.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la  Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea