Stiinta & Tehnologie

#logan #duster #dacia

Dacia Duster, cota de peste 50% din piata locala a SUV-urilor

Dacia Duster a avut un inceput foarte bun in Romania, unde in luna mai , care a fost si prima luna de comericalizare, 50% din cumparatori au preferat SUV-ul romanesc in detrimentul altor modele de acest tip, scrie Ziarul Financiar.

In luna mai, anul curent, au fost vandute aproximativ 1000 de de SUV-uri, dintre care 508 fiind modele Duster . La nivelul intregii piete locale, Dacia Duster a ajuns la o cota de 4.6% din piata.  

Din cele 508 modele Duster vandute pe piata locala, aproximativ 150 au fost si inmatriculate si se regasesc in statistica Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Astfel, Duster devine al doilea cel mai vanduit model Dacia din Romania, dupa Logan. Duster a fost produs in mai in 5.800 de exemplare, fiind al doilea model dupa Sandero la acest capitol. SUV-ul romanesc a fost exportat in 5.500 de unitati, doar in luna mai.

Fabrice Cambolive, directorul comercial al companiei Dacia, a declarat cu doua luni in urma ca pana la sfarsiul lui 2010 segmentul SUV-urilor va creste de la 8% la 10%, iar vanzarile vor ajunde undeva la 10 mii de unitati, dintre care peste 4000 vor fi modele Duster.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea