Stiinta & Tehnologie

Cuvantul lui Dumnezeu descarcat in telefonul mobil

Pana de curand putea fi citit doar in paginile Cartii Sfinte si auzit din gura preotului. Odata cu evolutia tehnologica, Cuvantul Domnului a ajuns si pe internet, iar, mai nou, el poate fi descarcat chiar pe telefoanele noastre mobile. Desi mesajul sfant se adreseaza tuturor oamenilor, nu orice telefon e compatibil cu Sfanta Scriptura, aceasta putand fi accesata doar de pe terminalele mobile relativ noi si performante. Daca aveti insa un telefon cu suport Java in care puteti descarca si instala aplicatii, n-ar trebui sa intampinati probleme daca doriti sa purtati Biblia tot timpul cu dumneavoastra, in conditii extrem de confortabile.

Sfanta Scriptura in format SMS

O simpla cautare pe internet a programelor gratuite pentru telefoanele mobile va va duce cu siguranta si in fata unei aplicatii care sa puna intreaga Biblie sau macar parti ale acesteia pe telefonul mobil. Daca nu vreti sa cautati, va puteti duce direct la unul dintre site-urile care ofera, gratuit, un asemenea program: //gobible.jolon.org/. Pe acest site gasiti versiuni ale Bibliei traduse in numeroase limbi, inclusiv in limba romana. Ajunsa la versiunea 2.2, aplicatia care permite citirea pe ecranul telefonului mobil a Bibliei in limba romana reuneste sutele de pagini ale cartii sfinte in doar 1.6 MB. Mai mult, micul program are chiar cateva din facilitatile de care poate dispune o carte in format electronic, descrise chiar pe site (Christ's Words in red, SMS scriptures, Bookmarks, History , Coloured themes, Fast search). Pentru un utilizator roman mai putin familiarizat cu domeniul: cuvintele lui Iisus sunt subliniate cu rosu, versetele pot fi trimise sub forma de SMS, pot fi puse semne de carte la pasajele preferate, se pastreaza o istorie a accesarilor si este integrata o buna metoda de cautare rapida printre pasajele Sfintei Scripturi.

Biblia - "customizabila"

Utilizatorul isi poate "customiza" interfata dupa voia inimii, fiind accesibile din start cateva teme (paper, computer, floral, natural, blue, sunshine ) care permit vizualizarea Bibliei in diverse combinatii de culori.

De asemenea, poate fi setata si dimensiunea fonturilor, optiune extrem de utila, data fiind diversitatea de forme si marimi ale display-urilor telefoanelor mobile. Buni crestini probabil, cei care au dezvoltat aplicatia s-au gandit si la posesorii de telefoane ceva mai vechi. Astfel, de la aceeasi adresa pot fi gasite si aplicatii, din pacate nu si in limba romana, care sa ruleze pe telefoanele mai putin evoluate, ce limitau marimea programelor ce puteau fi instalate.

Astfel poate fi descarcata si Biblia pe bucati de cate 128 KB sau 512 KB. De asemenea, o versiune a Sfintei Scripturi, in limba engleza, poate fi descarcata direct pe telefonul mobil, fara ajutorul calculatorului, prin intermediul browserului WAP, de la adresa //wap.jolon.org.

Cartea sfanta pentru telefoanele musulmanilor

Sa nu va imaginati insa ca numai crestinii beneficiaza de facilitatile puse la dispozitie de cele mai moderne telefoane mobile. Pe un alt site dedicat programelor dezvoltate pentru platformele Java, //www.getjar.com, se gasesc numeroase aplicatii care iti permit citirea Coranului pe telefonul mobil, la randul sau "customizabil" si cu o multime de optiuni. Musulmanii gasesc aici insa si alte aplicatii pentru telefonul mobil care sa-i ajute in programul de rugaciune . Unul dintre acestea, Prayer Times, ii anunta credinciosului musulman orele de rugaciune in functie de orasul in care se afla (nu mai putin de 23.978 orase din 252 de tari si teritorii) si ii arata distanta si directia catre Qibla (locul spre care se roaga musulmanii), odata cu alte informatii care ii pot fi utile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea