Stiinta & Tehnologie

# mouse bun pentru jocuri # mouse jocuri #mouse

Cum stii daca un mouse este bun pentru jocuri?

Stii si tu ca toti mousii pentru computer iti permit sa dai click, sa derulezi pagina sus- jos si sa muti cursorul. Totusi, de ce unii mouse sunt mai scumpi decat altii? Si cum stii ca un mouse este potrivit pentru gaming (wireless gaming)?

Dincolo de fiabilitate si tracking, atunci cand cumperi un mouse nou pentru gaming conteaza foarte mult confortul si functionalitatea - cum il simti in mana si ce poti face cu el. Cand toate operatiunile din joc (atac, navigare, orientare) sunt realizate printr-un mouse, atunci este evident ca el devine una din cele mai importante componente din joc.

Una din cele mai importante calitate pe care le poate avea un mouse bun de jocuri este cu siguranta precizia. Conteaza foarte multe tipul de senzor optic si rezolutia sa.

  • Mouse Gaming Esperanza EGM209G Claw, Optic, 2400 DPI, USB (Negru) = 23 lei
  • Mouse Wireless Xiaomi Mi Portable, 1200 DPI (Auriu) = 79.9 lei

Senzor laser sau optic?

In general mousii de pc au senzori optici si un LED. Cea mai recenta caracteristica insa a mousilor de gaming este laserul. Este important sa stii ca si un mouse laser are senzor optic. El utilizeaza doar un laser pentru iluminare in loc de un LED rosu ori infrarosu.

Laserul lumineaza structura mouse-ului, dar aceasta caracteristica nu e atat de importanta. In schimb, mousii cu laser sunt foarte sensibili la pad-urile moi, cu suprafata adanca.

  • Mouse Gaming XTRIKE ME GM-204, Optic, USB, 3200 DPI (Negru) = 59.9 lei
  • Mouse A4Tech Bloody A90 Blazing (Negru) - 74.9 lei

Rezolutia unui mouse (DPI)

Rezolutia mousilor se masoara in DPI si se refera la controlul eficient si cu exactitate al cursorului. Ai putea crede ca un mouse cu DPI mai mare este mai bun. Acest lucru poate fi valabil doar uneori. Alteori un mouse poate realiza un DPI mai mare prin impartirea fiecarui pixel in patru. Multi mousi vin azi cu funcie de ajustare DPi, astfel incat vei putea sa schimbi intre DPI mic cu miscare rapida cand ai neovie de viteza sau DPI ridicat cu miscare lenta cand ai nevoie de mai mult control si precizie (pentru jocuri de shooting de exemplu).

  • Mouse Gaming Wireless Logitech G603 LightSpeed, 12000DPI (Negru), ergonomic mouse = 270 lei
  • Mouse Gaming ASUS Espada GT200 (Negru), wireless usb = 99.99 lei

Caracteristici de ergonomie

Cand cumperi un mouse nou este important sa tii cont si de ergonomice. Cel mai probabil vei folosi mouse-ul timp de ore intregi, asa ca este important sa-l simti comod si sa aiba o aderenta buna. Mousii de gaming premium au greutate ce poate fi reglata. La unele modele se poate regla chiar si centrul de echilibru. Multi mousi au, de asemenea, butoane suplimentare pe langa suprafetele de click, utile pentru comenzi macro sau de selectare rapida a armelor. Aceasta facilitata este deosebit de utila in multe jocuri de strategie.

La evomag poti gasi o paleta uimitoare pentru a cumpara un mouse nou: mouse wireless hama, wireless optical sau tip cu fir, wireless lenovo, gaming mouse pads, wireless gaming.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea