Stiinta & Tehnologie

#masini #sfaturi masina #intretinere masina

Cum sa prelungesti durata de viata a masinii tale

Masina este vehiculul care ne poate scoate de multe ori din incurcaturi. Se intampla frecvent sa apelam la automobilul personal pentru a ajunge intr-un timp scurt la o intalnire importanta sau la un eveniment care nu sufera amanare.

O masina care ajunge la timp poate salva vieti umane si pentru acest lucru trebuie sa incercam sa avem grija ca ea sa functioneze in parametri normali.

Iti prezentam cateva sfaturi care sa te ajute sa prelungesti durata de viata a automobilului tau:

1. Apeleaza intotdeauana la specialisti

Stim, este criza economica si de multe esti tentat sa neglijezi problemele tehnice ale masinii tale din cauza lipsei banilor. De multe ori preferi sa incerci sa remediezi tu tot ce e de reparat sau sa chemi un vecin care pretinde ca se pricepe la orice, inclusiv la masini. Problemele tehnice se rezolva pe moment, insa ele recidiveaza in scurt timp.

Te sfatuim sa faci un efort si sa-ti duci masina la un atelier auto autorizat. Acolo automobilul tau va incapea pe maini bune. Vei descoperi ca dupa vizita la service-ul respectiv masina ta nu se mai defecteaza atat de des. Un autovehicul care are mai rar probleme tehnice este un autovehicul cu o durata mai mare de viata.

2. Fereste-te de aglomerarile urbane

Specialistii spun ca masinile care merg in regim de aglomeratie se defecteaza mai repede. Ambreiajul si motorul sunt foarte solicitate, arderile sunt incomplete, iar uzura este destul de mare. Nu trebuie neglijat nici consumul de carburant. De exemplu, o masina pe benzina consuma 6-7 litri la suta de kilometri pe drum drept, insa in Bucuresti consumul poate ajunge si la 10-12 litri.

Ce este de facut in acest caz? Posesorii de masini care sunt folosite frecvent in oras sunt sfatutiti sa schimbe mai des uleiul si lichidul de racire.

3. Pregateste-te din timp pentru ITP

ITP-ul este poate cea mai importanta verificare tehnica a masinii. De aceea, nu este bine sa-ti rezolvi problemele tehnice ale masinii chiar inainte de ITP.

Grija fata de masina ta trebuie sa fie constanta. Asa ca nu o brusca in trafic, nu o parca in soare sau in locurile cu umezeala si foloseste caucicurile adecvate sezonului in care circuli.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea