Stiinta & Tehnologie

# prelungire viata electrocasnice #electrocasnice

Cum sa prelungesti durata de viata a electrocasnicelor tale

Electrocasnicele sunt bunuri utile, practice, care iti ofera atat confort, cat si mai mult timp pentru tine. Poti uita rapid cat de mult te ajuta sa iti indeplinesti sarcinile in casa, atunci cand functioneaza corect, pentru mult timp. Pentru ca electrocasnicele tale sa aiba o durata de viata prelungita au nevoie de folosire corecta, intretinere si curatare periodica, evitarea suprasolicitarii si service de specialitate.

Zilnic folosesti electrocasnice si nu iti poti imagina viata fara ele. Achizitia electrocasnicelor este considerata o investitie pe termen lung, insa, fara atentie corespunzatoare nu pot rezista prea mult. Iti explicam in acest material cum poti prelungi durata de viata a electrocasnicelor tale.

Foloseste electrocasnice conform indicatiilor

Achizitia electrocasnicelor este o misiune importanta in fiecare casa. Ai electrocasnice de cea mai buna calitate si oferte avantajoase ca sa ramai in pas cu tehnologia. Cu acest card poti cumpara in rate fara dobanda de la Flanco, tot ce ai nevoie pentru casa ta.

Detinerea unor produse de calitate nu te scuteste, insa, de nevoia de a le utiliza conform instructiunilor producatorului, astfel incat sa te poti bucura de acestea o perioada indelungata. Nu toate electrocasnicele au aceleasi indicatii de utilizare, asadar este important sa citesti cu atentie recomandarile firmei producatoare si sa le urmezi intocmai.

Curata periodic electrocasnicele

Indiferent de tipul lor toate electrocasnicele au nevoie de curatare periodica, chiar si daca nu sunt utilizate o perioada. Masina de spalat vase si cea de spalat rufe au nevoie de stergere si curatare mai des, deoarece sunt bunuri folosite frecvent. Ambele pot acumula reziduuri ce trebuie indepartate pentru a preveni raspandirea microbilor.

Cuptorul si plita sunt si ele in categoria produselor pentru care curatarea zilnica este o cerinta obligatorie. Frigiderul in schimb are nevoie de stergere, curatare si igienizare periodica, cu dezghetarea congelatorului, conform indicatiilor producatorului.

Cafetiera, cuptorul cu microunde, robotii de bucatarie se spala dupa fiecare intrebuintare.

Utilizeaza solutii speciale pentru protejarea electrocasnicelor

Substantele chimice puternice curata, dar pot dauna electrocasnicelor din casa ta sau chiar pot distruge unele suprafete. Pe piata exista produse special concepute pentru a fi aplicate pentru fiecare categorie de electrocasnice.

Solutiile de curatare pentru masina de spalat rufe nu se folosesc si la cea de spalat vase, produsele pentru plita sunt diferite de cele pentru aerul conditionat. Exista si variante homemade pe care le poti folosi uneori, dar este recomandat sa optezi pentru produsele speciale.

Intretine corect electrocasnicele

Cand unul dintre electrocasnicele din casa ta are de suferit sau o parte dintre acestea se defecteaza, amanarea reparatiilor nu este o solutie. In plus, lucrarile de service si intretinere programate periodic, la firme de specialitate, prelungesc durata de viata a electrocasnicelor tale.

Un aparat de aer conditionat ale carui filtre nu sunt curatate la timp poate favoriza inmultirea bacteriilor ce pot conduce la aparitia unor reactii alergice.

Evita suprasolicitarea

Unele electrocasnice sunt folosite mai des si mai mult decat altele. Pentru a le proteja poti sa le opresti cand nu le folosesti sau cand nu este nimeni acasa. Tehnologia moderna iti permite controlul lor de la distanta, asadar este bine sa optezi pentru functiile de acest tip. 

Nu este de neglijat nici faptul ca nu trebuie conectate prea multe dispozitive la o singura sursa. Verificarea cablului de alimentare si a starii prizei sunt elemente de rutina extrem de eficiente pentru a identifica unele deficiente in stadiu incipient, inainte de a se produce daune iremediabile. 

Pentru a profita la maxim de electrocasnicele tale trebuie sa gandesti si sa actionezi smart. Odata ce ai ales produse de calitate de care ai nevoie zilnic pentru usurarea activitatii, intretinerea corespunzatoare si micile detalii legate de functionare pot sa iti confirme investitia facuta si sa te bucuri de ajutorul de nadejde oferit de acestea pentru o perioada indelungata.

 

*Dobanda zero se aplica daca se achita lunar suma totala de plata, astfel cum este evidentiata in extrasul de cont emis de catre Banca. Pentru o limita de credit de 5.367 lei, dobanda fixa este de 28%/an, rata lunara de plata este de 512,57 lei, iar dobanda anuala efectiva (DAE) este de 38,94%, fiind calculata pentru suma mentionata mai sus retrasa in intregime in prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. si rambursata in 12 rate lunare egale. Valoarea totala platibila este de 6.307,27 lei incluzand dobanda, comisionul anual de administrare cont curent de card in valoare de 49 lei si costul de utilizare a mijlocului de plata in valoare de 107,69 lei.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea