Stiinta & Tehnologie

#muzica #boxe #masina

Cum sa iti alegi boxele potrivite pentru masina?

Sa asculti muzica la volan a devenit mai mult decat obisnuinta. Pentru multi, condusul inseamna relaxare, iar pentru un plus de confort la volan, ce este mai potrivit decat muzica preferata pe care sa o asculti in timp ce conduci?

In cazul in care s-au defectat boxele auto si ai nevoie de altele sau in cazul in care vrei sa iti echipezi masina cu astfel de dispozitive, iata ce trebuie sa stii pentru a face o alegere in cunostinta de cauza. 

Cum functioneaza boxele auto?

In cazul in care este vorba despre modificarea echipamentului audio original al masinii sau despre inlocuirea boxelor deja existente, va fi nevoie sa faci cateva verificari. Este vorba despre verificarea dimensiunii boxei auto originale, despre modul in care este aceasta conectata, respectiv despre adancimea usilor. In unele cazuri, poate fi vorba despre adaugarea unui subwoofer in masina pentru a finaliza instalarea sistemului audio complet. Bineinteles, pe langa acestea, vei avea nevoie de un radio auto, acesta putand avea fie functie suplimentara de Bluetooth, fie functie de GPS. 

Cum alegi boxele auto potrivite?

In ceea ce priveste criteriile de alegere a unor boxe auto care sa se potriveasca masinii pe care o ai, primul dintre acestea este reprezentat de numarul de canale. Daca boxa are mai multe canale, atunci sunetul reprodus va avea o calitate mai buna. 

De asemenea, pe langa numarul de canale, este important si aspectul referitor la separarea canalelor. Cu o boxa de bas in partea de jos a usii si una pentru frecvente inalte in partea de sus, vei obtine echilibrul perfect al sunetului, iar calitatea acestuia va fi una dintre cele mai bune. 

Un ultim criteriu pe care este important sa il ai in vedere in cazul alegerii boxelor auto este reprezentat de performanta pe care o vei obtine. Boxele care au o performanta ridicata sunt cele care emit sunetele in cel mai fidel mod, deci la o calitate crescuta. 

Si bineinteles, un ultim criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand ai nevoie de achizitionarea unor astfel de dispozitive este cel legat de pret. Varietatea de boxe auto care exista pe piata este destul de mare, ceea ce face posibila identificarea solutiei potrivite pentru oricine, chiar si pentru cei cu bugete mai mici. Poti alege astfel intre boxe auto cu doua cai sau cu trei cai, cu putere de 60 W sau 100 W, de dimensiune mai mare sau mai mica, in functie de preferinte si nevoile pe care le ai.

Sursa foto: tme.eu/ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea