Stiinta & Tehnologie

#pete #ingrijire #curatenie #masina

Cum sa indepartezi mirosurile din masina

O masina al carui interior are un miros imbacsit, greu de suportat, are nevoie de o interventie urgenta. Este foarte  placut sa te urci in masina ta si sa te bucuri de curatenie si de un parfum placut. Iata cum poti indeparta mirosurile neplacute din masina ta.

 

Pasul 1. Parcheaza masina intr-un loc spatios, umbros si aerisit si deschide toate usile masinii. Daca lasi masina in bataia soarelui mirosurile neplacute se pot amplifica.

Pasul 2. Mirosul poate proveni dintr-o pata, dintr-o punga cu mancare uitata pe undeva prin masina sau dintr-un aliment varsat pe banchete. Descopera provenienta mirosului si indeparteaza-o.

Pasul 3. Daca este vorba de o pata, un aliment cazut pe jos sau orice altceva, curata bine locul cu ajutorul unei carpe din bumbac si a unei solutii formate din apa si detergent lichid /sapun. Inmoaie carpa in detergent, stoarce-o si freaca locul patat. Daca mirosul persista, incearca sa freci pata cu o carpa inamuiata in apa cu otet.

Atunci cand ai copii mici, petele de lapte sunt destul de frecvente. Acestea trebuie curatate cat mai repede pentru ca mirosul devine, in scurt timp, foarte greu de suportat si nu se scoate deloc usor. Pentru a rezolva problema exista mai multe solutii:  spirtul, otetul , apa cu bicarbonat de sodiu sau apa amestecata cu cel putin 10 picaturi de ulei esential de levantica sau menta.

O alta metoda este folosirea produselor existente in Petshop -uri. De exemplu, solutia Oxy Fresh’n’Clean are rolul de a indeparta mirosurile lasate de animale pe covoare, mochete, canapele etc, insa indeparteaza cu succes si mirosurile si petele lasate de lapte. Pret: 24 lei.

Tips:

Daca transporti cu masina un copil care bea lapte, protejeaza-ti banchetele si mochetele cu o folie de celofan acoperita cu o paturica. Chiar daca nu este cea mai elengata metoda, este mult mai practica.

Roaga-i pe pasageri sa nu consume in masina alimente sau bauturi care pot provoca pete si mirosuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea