Stiinta & Tehnologie

Cum sa alegi o statie incarcare auto electrica

Automobilele electrice sunt tot mai populare. Cu fiecare an, numarul acestora creste considerabil, deoarece tot mai multe persoane dintre cele care doresc sa-si schimbe masina veche se indreapta acum spre un automobil electric.

 

Aceasta crestere se datoreaza si pretului automobilelor electrice care a scazut in ultimii ani, pe masura ce au aparut tot mai multe astfel de autoturisme. Prin urmare au devenit mult mai accesibile, iar pretul acestora se amortizeaza rapid, deoarece pretul de incarcare este foarte mic. Un plin pentru masina electrica este, la peco, intre 30 si 60 de lei, in functie de masina. Adica atat cat ai scoate din buzunar pentru 5-10 litri de benzina.

In plus, prin comparatie cu un autoturism normal, costurile de intretinere al unui automobil electri este foarte mic, deoarece acesta din urma nu are nevoie de schimbarea bujiilor, a uleiului, a filtrelor sau a antigelului.

Statia de incarcare electrica, pentru acasa, ideala pentru a scadea costurile de incarcare

Desi pretul de incarcare a masinii electrice este mult mai mic, prin comparatie cu cel platit pentru o masina clasica, achizitionand o statie de incarcare auto pentru acasa, costurile vor scadea considerabil. In plus, o statie de incarcare pentru acasa are o multime de alte beneficii. De exemplu, masina se poate incarca in timpul noptii sau in timp ce faci alte activitati. Astfel nu vei mai fi nevoit sa petreci zeci de minute in  benzinarii asteptand sa-ti incarci automobilul.

Cum alegi o statie de incarcare pentru acasa 

In primul rand este important de mentionat ca o statie de incarcare electrica este un adaptor care transforma curentul de la priza in curent continuu, fiind special concepute pentru masinile electrice.

Spre deosebire de statiile de incarcare din benzinarii sau spatii comerciale, statiile de incarcare pentru  uz casnic au o putere mai mica astfel incat sa nu afecteze reteaua electrica sau alte sisteme electrice din casa.

Acum ca ai aflat ce este o statie electrica si cu ce este diferita fata cea destinata uzului casnic spre deosebire de cele din peco, este important sa stii care sunt principalele criterii de care trebuie sa tii cont cand decizi sa achizitionezi o statie de incarcare auto pentru masina ta.

1. Dimensiunea statiei de incarcare

Exista numeroase statii incarcare auto electrice si, prin urmare, acestea au dimensiuni diferite. Este important sa stii, in primul rand, ca statiile de incarcare auto electrice au diferite dimensiuni. Prin urmare, inainte de a alege o statie electrica pentru masina ta, asigura-te ca dispui de spatiul necesar pentru instalarea acesteia.

Cum? Foarte simplu! Statiile de incarcare pentru uz casnic se prind in perete. Prin urmare masoara spatiul de care dispui in locul in care vrei sa o instalezi si verifica apoi dimensiunile mentionate in specificatiile instalatiei inainte de a o comanda.

2. Statie de interior sau de exterior?

Statiile auto electrice pot fi de interior sau de exterior. Daca ai un garaj, nu trebuie sa-ti faci griji, deoarece poti alege orice model doresti. In schimb, daca statia auto urmeaza sa fie montata afara, este important sa alegi una speciala pentru exterior si sa te asiguri ca rezista la temperaturi extreme atat vara cat si iarna. 

3. Numarul de terminale

Exista statii de incarcare cu un singur terminal si statii de incarcare cu doua sau mai multe terminale de incarcare. Daca ai o singura masina electrica, o statie cu un singur terminal este suficienta. In schimb, statiile cu mai multe terminale sunt perfecte pentru cei care detin mai multe masini, astfel incat acestea sa poata fi incarcate simultan.

4. Puterea statiei

Puterea de incarcare influeneteaza timpul de incarcare al autoturismului. Chiar daca statiile de incarcare destinate pentru uz casnic au putere mai mica, puterea acestora difera.

5. Posibilitatea de reglare a puterii de incarcare

O statie care iti da posibilitate de a regla puterea de incarcare poate fi deosebit de utila in cazul in care in casa functioneaza simultan mai multe aparate electronice si electrocasnice.  

Alege produse de calitate

Pe etbm.ro gasesti o multime de produse de calitate marca Gewiss, printre care si statii de incarcare electrice.

Iar daca vrei sa economisesti energie, tot aici gasesti o gama completa de produse, de la doze electrice pana la prize, intrerupatoare si pana la corpuri de iluminat. Toate aceste produse Gewiss se remarca prin calitate, fiabilitate, dar si printr-un design modern, fiind perfecte pentru a se potrivi oricarui design.  

 

FOTO: etbm.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea