Stiinta & Tehnologie

# nivel noxe bucuresti # studiu noxe #culoarea rosie #noxe #semafor #masina #sanatate

Studiu incredibil! Cum iti poate afecta sanatatea culoarea rosie a semaforului

Un studiu realizat de Universitatea din Surrey a dovedit ca in momentul in care masinile opresc la culoarea rosie a semaforului, gradul de poluare creste de 29 de ori. Mai exact, noxele emanate de autoturisme cand soferii incetinesc, opresc, iar mai apoi accelereaza polueaza de 29 de ori mai mult fata de gazele emise de masinile care se deplaseaza in trafic cu viteza relativ constanta.

Potrivit aceluiasi studiu britanic, soferii petrec 2% din timpul unei calatorii asteptand in interesctii astfel, impreuna cu pietonii, sunt cei mai expusi la aceste particule nocive. In aceste conditii creste riscul de cancer pulmonar si boli respiratorii cronice cum ar fi astmul bronsic, enfizemul pulmonar sau bronsita cronica. Expunerea la poluare scade si imunitatea organismului, iar barbatii de 40 peste de ani pot fi si predispusi la sinucidere.

Bucurestenii inspira zilnic resturile gazoase si cancerigene emise de aproximativ 2,5 milioane de automobile din oras. 150 de mii de masini apar anual in Bucuresti, iar 70% din impuritatile din aer provin din traficul auto. Potrivit Ministerului Mediului, cantitatea de noxe din aerul pe care il respiram este de 38,2 micrograme. Adica de trei ori mai mult fata de cantitatea optima de particule toxice pe care o are pe metru patrat un oras considerat curat.

Foto:dreamstime.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea