Stiinta & Tehnologie

#rabla #marea britanie #anglia

Cum arata Rabla la englezi

Masinile din imagini formeaza o mica parte din vehicule destinate scoaterii din uz, in urma programului Rabla din Marea Britanie.

Numarul masinilor care asteapta sa fie casate a crescut pana la proximativ 14.000, in timp ce mecanicii se chinuie sa faca fata popularitatii programului Rabla, care s-a incheiat weekend-ul trecut.

Fostul aerodrom din Bedfordshire este una dintre numeroasele zone " exploatate "  cu vehicule gata sa fie distruse prin Programul de Innoire a parcului auto, conceput de guvernul britanic. In cadrul programului, proprietarii de masini primesc 2.000 de lire sterline pentru fiecare vehicul casat.

Masinile vor fi trimise la un atelier licentiat, unde vor fi supuse unor verificari . In cele din urma, mecanicii vor “extrage” parti ale masinii care pot fi reciclate, inainte ca, caroseria sa fie distrusa complet. Aproape toate cele 400.000 de vehicule vandute prin intermediul sistemului sunt inca apte pentru drum si, potrivit expertilor, ar putea fi conduse pentru inca cinci ani.

Cu toate acestea, vasta colectie - care include o gama larga de modele de BMW, Mercedes-Benz, Volvo si Peugeot - trebuie sa fie distruse in conformitate cu normele de aplicare a programului.

Masinile ce urmeaza a fi distruse in Marea Britanie nu suporta comparatie cu cele ce alcatuiesc parcul Rabla de la noi. In timp ce rablele noastre sunt aduse pe butuci la centrele REMAT, la englezi masinile sunt perfect functionale, ba chiar intr-o stare mai buna decat multe dintre masinile de pe soselele noastre.

Cititi mai multe pe Auto.ro     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea