Stiinta & Tehnologie

#tableta #google house # gadget google # smart tv

Cum arata o casa Google! Imagini spectaculoase

Tehnologia face parte tot mai mult din viata noastra de zi cu zi si, fara sa ne dam seama, devenim tot mai dependenti de gadgeturile si conexiunile care ne fac viata mai usoara. Google Romania, printr-un proiect inedit, ne-a aratat ce inseamna cu adevarat viata noastra high tech. 

Google poate oferi acum mai multe resurse decat oricand inainte. Fie ca este vorba de pregatirea unor mancaruri delicioase, divertisment, relaxare sau planificarea unei vacante, exista zeci de servicii practice si aplicatii pentru telefoane mobile, tablete si computere care pot fi utilizate in situatii de zi cu zi. Iata-le detaliate intr-un tur al Google House:

Camera de zi

  1. Chromecast
  2. Nexus 7
  3. Chromebook Pixel

Divertismentul (muzica, comedie) este tipul de continut cel mai cautat atunci cand vine vorba despre video online. Mai mult de o treime (37%) dintre cei care intra pe YouTube folosesc platforma ca modalitate de a alege ce filme sa urmareasca, iar 11%, respectiv 8% urmaresc clipuri cu tema culinara sau de frumusete. Unu din cinci barbati online incarca video-uri pe YouTube, subiectul preferat al acestor video-uri fiind evenimente comice sau inedite din viata personala, arata un studiu realizat recent la solicitarea Google.

Nexus 7, Chromebook Pixel si Chromecast ne vor ajuta sa aratam, in camera de zi, cum putem sa partajam video-urile de pe YouTube sau discutiile video purtate pe Hangout cu prietenii si familia. Dar cum traim in secolul XXI, nu-i aşa, incercam sa folosim cat mai putine cabluri, iar aici intervine Chromecast care, printr-un simplu click preia fereastra de browser partajata de pe Chromebook Pixel sau Nexus 7.

Camera de divertisment

  1. Chromebook Pixel
  2. Nexus 5
  3. Chromecast

Planificarea calatoriilor si a vacantei devine mai distractiva daca e facuta impreuna cu prietenii si familia si partajata pe televizor astfel incat toata lumea sa vada itinerariul, folosind Chromecast. Street View ne ajuta sa gasim, de exemplu, parcari in preajma obiectivelor pe care vrem sa le vizitam sau ne poarta virtual prin locuri speciale din intreaga lume, de la muzee pana la Marea Bariera de Corali din Australia sau Castelul Corvinilor din Hunedoara. Dupa ce am stabilit unde mergem, plecam la drum folosind Google Navigation, care ne conduce de acasa pana la destinatie. Pe drum, ruta poate fi ajustata, iar Voice Search inlocuieste tastatura atunci cand suntem la volan.

Potrivit aceluiasi studiu Google, 86% dintre respondenti verifica hartile online, Google Maps fiind preferat de peste aproape trei sferturi dintre romanii conectati la internet. Excursiile in strainatate sunt mai facile cu Google Translate, aproape 60% dintre romani folosindu-l in calatoriile lor. Barbatii sunt mai avizi utilizatori de dispozitive mobile, unu din doi barbati folosind Google Maps pe smartphone si tableta. Principala utilizare a Google Maps este calcularea distantei intre doua puncte pe harta - mai mult de doua treimi dintre utilizatorii de Google Maps folosesc serviciul in acest scop. Mai mult, unul din doi se ”plimba” pe Street View.

Camera copilului

Chromebook Pixel

Scoala moderna presupune acces la internet si lucru pe documente partajate. Art Project sau World Wonders sunt serviciile prin care orice elev poate vizita muzee si arhive din toata lumea, documentandu-se pentru proiectele scolare. Art Project ii permite sa descopere peste 40.000 de tablouri si obiecte de arta de pretutindeni si sa afle informatii despre acestea si creatorii lor. World Wonders il duce in sute de locuri istorice de pe tot globul: de la Pompei si Palatul Versailles si pana la ruinele Angkor Wat. in Google Docs poate lucra colaborativ cu ceilalti colegi pentru a-si pregati temele.

Dormitorul

Nexus 7

Inainte de somn, ne relaxam citind o carte. In Google Play Book gasim o multitudine de titluri; trebuie doar sa descarcam cartea preferata, iar apoi o putem citi oricand de pe tableta, chiar si in avion, atunci cand nu suntem conectati la internet. in prezent exista o serie limitata de titluri in limba romana, disponibile in Google Play Books, urmand ca in perioada urmatoare numarul si diversitatea acestora sa creasca, pe masura ce noi parteneri se vor alatura. Rememoram vacanta uitandu-ne pe pozele salvate pe Google+. Salvarea automata a pozelor pe Google+, indiferent daca sunt facute cu un smartphone sau o tableta, ajuta la economisirea capacitatii de stocare locala, pe dispozitiv.

 

Bucataria

Nexus 7

Pentru a gati trebuie doar sa-ti faci curaj. Pe YouTube este disponibil aproape orice ne putem imagina in materie de retete si tutoriale despre cum sa le preparam. La aceasta se adauga aplicatii de gatit din Google Play, care ne ofera tot ce avem nevoie pentru a pregati reteta dorita. Voice Search se poate dovedi un „chef” asistent util atunci cand suntem murdari pe maini, in mijlocul unei retete, si trebuie sa dam un telefon sau sa cautam ceva pe internet. Ca sa nu uitam sa cumparam lapte atunci cand ajungem la supermarket, putem pune o alerta cu locatie in Google Keep, care sa ne reaminteasca sa cumparam lapte atunci cand ajungem in magazin. Google Translate ne ajuta sa stim ce comandam cand suntem in strainatate si nu intelegem meniul: facem o poza la meniu si selectam textul pe care vrem sa fie tradus.

Ce este Google House

Google House este deschisa la Bucuresti pentru doua zile. Google House este o casa obisnuita, dar decorata in stil Google - culorii vii, aranjament nonconformist - unde se fac demostratii despre felul in care echipamentele si serviciile Google pot fi folosite in viata de zi cu zi. Romania este una dintre cele patru tari din regiunea Europei Centrale si de Est in care acest proiect este implementat, alaturi de Polonia, Ungaria si Cehia.

Romanii sunt cei mai mobili utilizatori de internet din aceasta parte a Europei, majoritatea dintre ei işi incep ziua on-line şi au o atitudine foarte deschisa faţa de noile tehnologii. Potrivit studiului „Internetul in viaţa de zi cu zi”, comandat de Google şi realizat in cinci tari: Romania, Cehia, Slovacia, Ungaria si Polonia, o treime dintre romanii conectati la internet intra on-line de indata ce se trezesc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea