Stiinta & Tehnologie

# laptop hp #alegere laptop #laptop

Cum alegi un laptop HP pentru facultate? Ce sa iei in considerare?

Incepe un nou an universitar care aduce cu sine o lista lunga de cumparaturi. Daca pe lista ta de cumparaturi de afla si un laptop HP, ai putea sa te intrebi mai exact ce ar trebui sa stii ca sa poti cumpara un model si o configuratie potrivite pentru tine. Haideti sa aruncam o privire la 5 lucruri esentiale de care ar trebui sa tii cont atunci cand cumperi un laptop HP pentru facultate.

1. Gandeste-te cum vei folosi laptopul

Primul lucru important, chiar inainte de a stabili o plaja bugetara in care sa te incadrezi, este sa te gandesti mai exact cum vei folosi laptopul. Daca in general mergi la cursuri, iei notite, navighezi pe internet, redactezi eseuri si teme, trimiti videoclipuri, atunci nu vei avea nevoi de o configuratie speciala sau de o secventa ampla de conectivitate. Cele mai multe ultrabook-uri vor putea indeplini cerintele pe care tu le ai.

Laptop Refurbished HP EliteBook 2560p (Procesor Intel® Core i5-2450M (3M Cache, up to 3.10 GHz), Sandy Bridge, 12", 8GB DDR3, 320GB HDD, DVD-RW, Intel HD Graphics 3000, Win 10 Pro) = 799 lei

Cu toate acestea, daca vei urma cursuri care necesita un consum consistent de resurse hardware - cum ar fi AutoCAD, Adobe Premiere Pro, Vectorworks, Photoshop etc - atunci, cel mai probabil, ar trebui sa iei in considerare un laptop cu placa video dedicata (GPU), cu procesor performant, cu memorie RAM suplimentara, cu afisaj de inalta rezolutie. Asigura-te ca laptopul respectiv este compatibil cu programele soft pe care intentionezi sa le utilizezi.

Laptop Gaming HP Omen 15-dc0000nq (Procesor Intel Core™ i5-8300H (8M Cache, up to 4.00 GHz), Coffee Lake, 15.6" FHD, 8GB, 256GB SSD, nVidia GeForce GTX 1050Ti, 4GB, Win10 Home, Negru) = 4.499 lei

2. Ia in considerare bugetul pe care il ai

Cand cumperi un laptop HP este incredibil de tentant sa depasesti bugetul cu un model care este peste nevoile tale. Seteaza un buget realist si incearca sa-l respect. In final, vei fi mult mai multumit de alegerea pe care o faci si veti ramane cu bani in plus si pentru alte lucruri care conteaza la inceputul anului universitar.

Cei care au nevoie de un laptop pentru utilizare specializata, mai ales cu SSD, GPU de inalta performanta, mai multa memorie RAM pot fi linistiti pentru ca exista mai multe variante pe piata. Iata cateva exemple:

Laptop HP ProBook 440 G5 (Procesor Intel Core i5-8250U (6M Cache, up to 3.40 GHz), Kaby Lake R, 14" FHD, 8GB, 256GB SSD, Intel UHD Graphics 620, FPR, Wireless AC, Win10 Pro, Argintiu) = 3.199 lei

3. Cat de fiabil este laptopul HP?

Un laptop pentru facultate va fi in general destul de mult utilizat. Il vei lua cu tine in timpul zilei si il vei folosi uneori in timpul noptii. Majoritatea Ultrabook-urilor HP sunt concepute pentru a rezista la o cantitate normala de uzura - mai ales daca te indepartezi putin de optiunile ultra-bugetare.

Laptop 2in1 HP Pavilion x360 (Procesor Intel Core i7 8550U (8M Cache, 4.00 GHz), Kaby Lake R, 14", Touch, 12GB, 256GB SSD, nVidia GeForce MX130 @4GB, Win10 Home, Albastru) = 3.999 lei

4. Ia in considerare bateria laptopului

Nu vrei sa-ti faci griji cu privire la bateria laptopului cand mergi in campus sau la intalnire de lucru in echipa impreuna cu ai tai colegi. Zilele de facultate sunt lungi si ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa te alegi cu un laptop inutil. De aceea, este recomandat sa cumperi un laptop cu o autonomie a bateriei cat mai buna. Unele laptopuri HP premium au baterii foarte bune, ce tin toata ziua.

Laptop HP ProBook 640 G3 (Procesor Intel Core i5 7200U (3M Cache, up to 3.10 GHz), Kaby Lake, 14" HD, 8GB, 500GB HDD @7200RPM, Intel® HD Graphics 620, FPR, Win10 Pro, Negru) = 2.499 lei

5. Nu cumpara un laptop care va deveni rapid depasit

Facultatea dureaza 4 ani si poti fi tentat sa cumperi un laptop ieftin, poate chiar second hand. Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare sunt: procesorul, memoria, hard disk-ul si porturile. Nu alege un laptop cu o configuratie prea slaba. Cauta un model cu procesor lansat in ultimii ani (poate Intel) si care ar putea sa bifeze cerintele tale.

Un laptop cu cel putin 8 GB RAM ar trebuie sa fie suficient pentru anii urmatori, iar un SSD de 512 sau hard disk de capacitate mai mare ar trebui sa fie suficient pentru stocarea datelor. In cazul stocarii, este de preferat un SSD datorita vitezei si fiabilitatii sale.

Porturile sunt foarte importante, mai ales daca vrei sa-ti amenajezi o statie de lucru intr-un camin (cu monitor, boxe externe, mouse, tv sau alte accesorii). In general, vei dori un laptop cu suficiente porturi USB, video (HDMI sau Mini Displayport, poate chiar Thunderbolt.

Laptop HP ProBook 440 G5 (Procesor Intel Core i5-8250U (6M Cache, up to 3.40 GHz), 14" FHD, 8GB, 1TB HDD @5400RPM, Intel® UHD Graphics 620, Win10 Pro, Argintiu) = 2.599 lei

Cauti un laptop HP pentru facultate? evoMAG are acum pe stoc laptop hp pavilion, hp elitebook, laptop hp probook, configuratii cu nvidia geforce, procesor 8th gen i58250u etc.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea