Stiinta & Tehnologie

#alegere casti #casti

Cum alegi castile potrivite pentru nevoile tale

Inca de la primele ore ale diminetii ne conectam la o multime de gadgeturi, care ne fac viata mai frumoasa. Pe unele le pastram pana seara, cand mergem sa ne odihnim, iar asta ne arata cat de importante sunt pentru noi. Conducem masina conectati la gadgeturi, ne lasam copiii la scoala, lucram la birou, mancam cu ele si chiar facem sport.

Castile sunt acele gadgeturi care ne influenteaza viata intr-o foarte mare masura. Uneori chiar adormim cu ele la urechi, in timp ce ne uitam la un film sau ascultam muzica, din dorinta de a nu-i deranja pe cei din jurul nostru. 

Exista o multime de modele de casti, utilizate pentru tot atatea activitati. Exista casti in ear, on ear, over ear, cu fir, wireless, cu anulare a zgomotului de fond sau cu control vocal. De asemenea, exista casti pentru vorbit la telefon, casti pentru ascultat muzica sau casti pentru gaming. Alegerea modelului potrivit nu trebuie sa fie o decizie grabita, ci una inteligenta, bazata pe argumente.

Am pregatit un articol cu cele mai importante informatii, astfel incat sa poti alege cele mai bune casti in functie de nevoile tale .Poti gasi aici casti de gaming la cele mai bune preturi, iar in continuare afla cum sa obtii maximum de satisfactie indiferent de bugetul pe care il ai la dispozitie.

Forma

Vrei o pereche de casti in-ear (intraauriculare), on ear sau over ear (supraauriculaire)? Fiecare dintre acestea are avantaje si dezavantaje, astfel incat tu esti singurul care va decide care model este cel mai potrivit pentru tine.

Castile intraauriculare. Sunt cele mai accesibile din punct de vedere al bugetului si sunt, probabil, cele mai utilizate pentru activitatile care au loc in exterior. Designul propriu le face sa fie usor de utilizat in timpul calatoriilor sau a drumurilor zilnice. Sunt, de asemenea, confortabile de purtat pentru perioade lungi de timp, oferind etansare fata de zgomotele exterioare, blocand unele sunete si ajutand la obtinerea unei experiente mai bune atunci cand asculti muzica.

Castile on-ear sunt ideale daca alegi o pereche cu sunete audio de inalta rezolutie. De asemenea, sunt recomandate in special pentru convorbiri telefonice sau pentru ascultat podcasturi. Binenteles, poti asculta si muzica, dar cu singura conditie sa nu fii foarte pretentios in legatura cu fidelitatea sunetelor.

Castile over-ear sunt mai voluminoase, dar ofera cea mai buna experienta. Recomandate pentru utilizare in interior, in special, sunt ideale si pentru gaming, mai ales daca au sunet dolby stereo cu 7.1 canale.

Conectare

Vrei casti cu fir sau fara fir? Din nou, va trebuie sa alegi dintre avantajele fiecarei variante, astfel:

-        Castile cu fir  ofera un semnal perfect, de putere maxima, pe toata durata utilizarii. Dezavantajul este ca trebuie sa ramai conectat la device-ul care emite muzica, iar asta inseamna mai putina libertate de miscare.

-        Castile fara fir ofera libertatea pe care ti-o doresti, dar sunt limitate de calitatea semnalului audio pe care il primesc. Poti alege dintre casti wireless sau bluetooth, ambele modele putand fi conectate la smartphone, laptop, music player sau alte device-uri.

Utilizare

Castile sunt diferite atat ca forma cat si din punct de vedere al specificatiilor, in functie de modul in care vrei sa le utilizezi. Daca vei asculta muzica, iti doresti claritate si sunete fidele. Daca te vei juca online, ai nevoie de surround 7.1 care sa iti permita toate zgomotele, indiferent de directia din care vin. Din acest motiv este important sa stii cu exactitate care sunt asteptarile de la urmatoarea pereche de casti.

Nu in ultimul rand, citeste cu atentie recomandarile producatorului, de pe cutia in care sunt ambalate castile. Vei putea astfel sa afli destul de usor daca sunt ceea ce ai tu nevoie sau doar te uiti la un produs care te-a atras datorita designului ori pretului.

FOTO: piqsels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea