Stiinta & Tehnologie

#service auto #masini #reparatii

Cum afecteaza TVA-ul de 24% service-urile auto

Stim cu totii ca majorarea TVA-ului la 24% a determinat cresterea preturilor la masinile noi. Insa nu numai dealerii auto sunt afectati si vor trebui sa gaseasca solutii pentru a atrage totusi clienti chiar si in aceste conditii. Si service-urile autorizate au de furca din aceeasi cauza. Cresterea cu 5% a TVA-ului i-a determinat sa caute modalitati de mentinere a preturilor la activitatile desfasurate.

Astfel, pentru a-si atrage clientii care ar putea alege sa-si repare masinile la service-urile “de cartier”, reparatorii autorizati au ales sa ceara mai putin pentru manopera .

Drept urmare, service-urile autorizate fie opereaza cu sisteme de discount-uri la manopera in functie de vechimea masinii, fie vor negocia cu furnizorii de piese pentru ca acestia sa le ofere discount -uri, fie vor suporta o parte din cresterea TVA-ului.

Cert este ca, pentru a nu-si pierde si clientii ramasi, service-urile autorizate trebuie sa gaseasca solutii de compromis pentru a nu mari prea mult preturile, mai ales in conditiile in care, in urma interventiei Comisiei Europene, constructorii nu mai pot cere ca repararea masinilor sa fie efectuata doar in retelele de service agreate.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea