Stiinta & Tehnologie

Cool G108, noul ceas-telefon mobil

Ceasuri de mana care sa posede si caracteristici de telefoane mobile in toata regula nu sunt ceva nemaivazut, dar nu putem sa lasam deoparte o noua aparitie.

Cool G108 este un ceas/telefon mobil de provenienta chineza, chit ca acest lucru ne duce clar cu gandul la "remake"-uri, pentru ca majoritatea lucraturilor de la ei sunt copiate.

Chinezi originali

Dar de aceasta data, asiaticii au stiut sa ne surprinda cu un design original si placut. Seria "Cool" este de multa vreme lansata pe piata din China , iar modelul G108 este cea mai recenta achizitie a colectiei.

La o privire mai atenta utilizatorul poate totusi observa unele asemanari cu telefoane cunoscute noua. De exemplu tastatura ceasului-telefon seamana foarte mult cu stilul deja vazut la Motorola RAZR , adica placuta cu butoane "taiate" si luminate.

G108 este un ceas care se deschide in sistem , iar partea de sus a telefonului are un ecran de 1,5 inchi cu 256.000 de culori si de 128 x 60 pixeli pe interior si un ecran LED exterior.

Ceas " clamshell "

Ceasul este intradevar destul de mare, 51 x 51 x 20 mm doar "cadranul" si cantareste 65 de grame, dar nu intratat incat sa deranjeze. Stilul clamshell adoptat reusind sa integreze mai multe caracterisitci folosite la telefoanele mobile.

Cool G108 are conectivititate GPRS, camera foto integrata de 1,3 megapixeli, functioneaza pe retea GSM QuadBand si are chiar si un media player . Memoria interna este de doar 0,5 MB, dar suporta card microSD asa ca memoria poate si marita. Transferul de date se face prin USB sau Bluetooth, iar telefonul suporta mesaje SMS si MMS.

Nu se stie daca G108 va fi lansat si in restul lumii. Noi speram ca acest lucru se va intampla, pentru ca stie la fel de multe ca un telefon entry-level, dar pare o "jucarie" simpatica.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea