Stiinta & Tehnologie

#citroen #cabrio #ds3 #diesel #benzina

Citroen pregateste DS3 Cabrio

Citroen planuieste sa isi extinda gama premium DS prin lansarea unei versiuni decapotabile www .acasa.ro/ www .acasa.ro/ www .acasa.ro/ds3" title="ds3">ds3 " title="ds3">ds3 " title="ds3">DS3 , model ce are la baza C3.

Informatia vine din interiorul companiei franceze, conform whatcar.co.uk, insa nu se stie daca masina compacta premium va folosi un soft top sau un plafon retractabil din metal.

De asemenea ramane de vazut daca noul cabrio va imprumuta gama de motoarizari DS3 care in prezent ofera trei unitati pe benzina si doua propulsoare diesel.

Motorul entry-level prezent pe DS3 este pe benzina, de 1,4 litri si dezvolta o putere de 90 de cai si 136 Nm. Acesta este urmat de o unitate de 1,6 litri care livreaza 120 CP si un cuplu maxim de 160 Nm. Lista propulsoarelor pe benzina este inchisa de o unitate turbo de 1,6 litri (regasit si pe MINI Cooper) care ofera 156 CP si 240 Nm.

Pe frontul diesel avem doua versiuni al motorului HDi de 1,6 litri care ofera 90 CP si 229 Nm si 110 CP si un cuplu de 270 Nm.

Totusi, Citroen nu a confirmat daca va dezvolta o versiune topless a editiei speciale cu 200 CP, DS3 Racing. Cel mai probabil DS3 Cabrio va fi lansat in 2012 si avea un pret de pornire cu 3.000 de euro peste hatchback-ul normal.

In acest ritm, alianta PSA Puegeot Citroen intentioneaza sa devina un nume important pe piata vehiculeor premium si chiar se tine de cuvant.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea