Stiinta & Tehnologie

#peugeot ion #mitsubishi i-miev #citroen c-zero

Citroen C-Zero, fratele lui i-MiEV si iOn, va fi lansat la Bruxelles

Salonul Auto de la Bruxelles va gazdui maine premiera mondiala a lui , primul model pe care marca franceza il va arunca pe piata.

Citroen , fratele electric al modelelor Mitsubishi i-MiEV si Peugeot iOn, va fi prezentat de compania franceza in cadrul Salonului Auto de la Bruxelles, care va incepe maine in capitala Belgiei.

Noul model preia fidel liniile de design si dimensiunile celorlalte doua modele ale gamei, urmand sa reprezinta oferta Citroen in segmentul din ce in ce mai plin al modelelor electrice de oras. Motorul electric al modelului francez va dezvolta 64 de cai putere (47 kW) intre 3000 si 6000 de rotatii pe minut, in timp ce cuplul maxim, disponibil inca de la baza turometrului, sa atinga 180 Nm. In aceste conditii, noul C-Zero atinge 0-100 km/h in 15 secunde si ajunge la o viteza maxima de 130 km/h.

Autonomia bateriilor este de 130 de kilometri, acestea putand fi incarcate atat la o priza normala de 220V, cat si printr-un transformator de 400 V care incarca complet masina in doar 30 de minute. Desi este un model de doar 3.48 metri lungime, C-Zero poate acomoda pana la patru pasageri, spatiul pentru bagaje fiind de 166 de litri.

In Europa, noul model Citroen va fi disponibil incepand cu aceasta , urmand ca intre elementele de confort si siguranta din lista standard sa se numete directia asistata , sistemele ABS, ASR si ESP, geamurile electrice, 6 airbag-uri, sistemul telematic pentru apelul de urgenta si climatizarea.

Cititi mai multe pe Automarket.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea