Stiinta & Tehnologie

#chevrloet #europa #general motor

Chevrolet vrea sa vanda un milion de unitati anual in Europa pana in 2015

Americanii de la GM vor sa creasca vanzarile Chevrolet in europa cu peste 500.000 de unitati pe an pana in 2015. Aceasta tinta este cel putin ambitioasa daca luam in vedere faptul ca acestia au vandut 425.000 de unitati in 2009 pe piata europeana.

Plini de incredere in urma succesului inregistrat pe piata din Europa in ultimii ani, cei de la General Motors doresc sa vanda 1 milion de unitati Chevrolet pe an pana in 2015 pe piata de pe Batranul Continent. Chevrolet a reusit sa isi dubleze volumul de vanzari in Europa din 2005 pana in 2008. Vanzarile Chevrolet au scazut cu doar 14% in Rusia, piata care a scazut cu 56% in 2009, pe cand in Europa de Vest, Chevrolet a obtinut o crestere de 7.8 procente a vanzarilor din anul trecut. Astfel, constructorul american a atins o cota de 425.000 de unitati pe an in 2009.

Americanii vor sa creasca numarul de unitati vandute in Europa cu peste 575.000 fata de cel mai bun an al lor, intr-o perioada economica dificila. Mai mult decat atat, acestia vor trebui sa gaseasca o strategie de a creste vanzarile in contextul in care numeroase tari nu vor mai organiza un program de innoire al parcului auto in 2010 – element care i-a ajutat pe cei de la Chevrolet sa isi mentina vanzarile in 2009, gratie faptului ca beneficiau de o gama de produse cu motoare mici si emisii scazute, lucru care a atras multi clienti noi.

Potrivit celor de la GM, Chevrolet va comercializa mai multe modele in Europa gratie viitoarelor Volt, Aveo si Orlando, alaturi de noile Cruze si Spark. Anumite voci ii critica pe americani pentru faptul ca succesul marcii Chevrolet in Europa vine in detrimentul marcii Opel. Presedintele Chevrolet Europe, Wayne Brannon, a declarat ca datele de marketing ale acestora le-au aratat ca sunt putini clienti Opel care aleg un Chevrolet, iar vanzarile Opel au scazut cu sase procente in timp ce cresterea inregistrata de Chevrolet a fost de opt procente in 2009.

Cititi mai multe pe AutoMartket.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea