Stiinta & Tehnologie

#automobile #auto #cluburi auto #cluburi auto romania

Cele mai mari cluburi auto din Romania

Iubitorii de masini din Romania se pot reuni, discuta, schimba pareri, sfaturi tehnice sau chiar participa la expozitii cu automobilele lor, prin intermediul unor cluburi . Iata care sunt cele mai mari din Romania si care este specificul fiecaruia.

1 M 461 Romania

S-a infiintat in anul 2001, din dorinta colectionarilor romani de vehicule istorice si este o sectiune mai mica a clubului auto Retromobil Club Romania. Modelul reprezentativ pentru acest club este ARO M461, unul dintre cele mai renumite automobile produse in Romania.

De pe siteul clubului auto aflam ca ARO M 461 este denumit si "Zimbrul Carpatilor", iar clubul isi propune sa protejeze si sa conserve cat mai multe masini originale de acest gen.

2 Retromobil Club Romania

S-a infiintat in 1998 si a organizat, inca de atunci, numeroase evenimente la care vedete sunt vehcule istorice antebelice, masini istorice sport si modelele clasice de Dacia (1300 si 1110). Clubul auto are sediul in Bucuresti, dar organizeaza frecvent raliuri, parade, raiduri si expozitii in toata tara.

3 VW Kafer Club Baia Mare

Este un club auto infiintat acum aproape zece www .acasa.ro/ www .acasa.ro/ani" title="ani">ani " title="ani">ani , care a reunit la un loc toti proprietarii de masini istorice, marca Volkswaggen, modelul Kafer, cunoscuta si sub numele de "Broscuta". Clubul auto are sediul in Baia Mare, insa la reuniuni participa membrii din toata tara.

4 Clubul vehiculelor de epoca

In 1992, cativa dintre fostii membri ai Automobil Club Roman, au infiintat un nou club auto, Clubul vehiculelor de epoca. Clubul auto si-a propus conservarea patrimoniului tehnic autonom, dar si imbogatirea lui cu alte masini de epoca reparate si restaurate.

Clubul auto organizeaza frecvent evenimente de tip parade si expozitii, la care membrii clubului pot participa cu vehicule de epoca.

5 Dacia 1100 Club Romania

Este clubul posesorilor si iubitorilor de Dacia 1110. Clubul auto s-a infiintat in 2004, iar prima intalnire a membrilor a fost facilitata de Retromobil Club Romania.

Clubul auto organizeaza intalniri frecvente intre membri, dar acestia pot participa si la discutii pe forumul siteului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea