Stiinta & Tehnologie

Cele mai dorite masini ale tinerilor

In zilele noastre adolescentii si-au facut “temele” si au ajuns la un grad ridicat de cunostinte in domeniul auto, mai ales atunci cand se apropie varsta legala pentru a putea intra in posesia unui automobil. Astfel tinerii stiu exact ce isi doresc de la o masina si nu pot fi convinsi sa renunte la dorintele lor in acest domeniu.

Cu toate acestea adolescentii sunt rezonabili si cauta cu atentie cele mai bune pachete de dotari standard precum si modalitati de econimisire a veniturilor.

Parintii isi au si ei rolul lor si incearca sa gaseasca modelul potrivit dar cu o siguranta sporita, incercand sa le explice copiilor ca nu numai pretul, consumul de carburant si dotarile standard reprezinta masina.

Sa vedem acum si lista celor 10 automobile cu cea mai mare priza la tineri:

10. Volkswagen Jetta

10. volkswagen-jettaPret: 16.990 $

Consum(l/100 km): 11.2 oras / 8.1 extra-urban

Este o masina foarte placuta de condus, cu un exterior “trendy” si care ofera diverse pe care tinerii le cauta la o masina: un sedan de 5 locuri, portbagaj mare, mufa pentru I-Pod. Cu toate acestea Jetta are multe dotari care pot creste foarte mult pretul de pornire.

9.Dodge Charger

9. dodge chargerPret: 22.520 $

Consum: 15 oras / 10.2 extra-urban

Este un sedan sport cu un pret de pornire acceptabil de catre parinti. Este dotat cu un motor de 2.5 litri V6 nu la fel de eficient, din punct de vedere al consumului, si mic precum motorul altor masini. Tractiunea se face pe puntea spate fiind astfel o masina mai periculoasa pentru tineri mai ales cand conditiile de aderenta nu sunt optime(zapada, ploaie). Majoritatea tinerilor opteaza si pentru un sistem de navigatie cu un hard-disk de 20 gigabyte pentru a stoca muzica sau filemle preferate.

8.Jeep Wrangler

8. Jeep WranglerPret: 18.990 $ - 30.550 $

Consum: 14.7 oras / 11.7 extra-urban

Este probabil cea mai “cool” masina pentru pretul pe care il afiseaza. Aspectul retro a ramas la moda desi Wrangler a suferit foarte putine modificari de la lansarea lui. Faptul ca este decapotabil este cu siguranta lucrul care ii atrage pe tineri si mai mult.

7.Ford Focus

7. ford-focusPret: 14.395 $

Consum(l/100 km): 9.8 oras / 6.9 extra-urban

Ford Focus este cel mai ieftin model de pe lista prezentata si concureaza cu Honda Civic si Toyota Corolla . Este o masina foarte practica pentru tineri. Comenzile vocale spre exemplu este o dotare care atrage foarte mult adolescentii.

6.Toyota Corolla

6. toyota-corollaPret: 15.250 $

Consum (litri/100 km): 9.4 oras / 7.4 extra-urban

Toyota Corolla are mare priza printre tineri datorita campaniei de marketing online ce permite utilizatorilor sa-si configureze masina de vis. Tinerii insa au asteptari mari si cauta valori ridicate la o masina.

5.Toyota Camry

5. toyota-camryPret: 18.720 $

Consum (litri/100 km): 9.8 oras / 7.8 extra-urban

Toyota Camry este fratele mai mare al modelului Corolla. Spatiul in plus, rafinamentul interiorului si marimea mai mare vine la un , insa Camry este cu adevarat valoroasa. Toyota, ca si Honda, sunt printre preferate datorita consumului redus de carburant cat si a fiabilitatii.

4.Volkswagen

4. volkswagen-beetlePret: 17.475 $

Consum (litri/100 km): 11.7 oras / 8.4 extra-urban

Volkswagen Beetle este o masina reprezentativa pentru mai multe generatii de adolescenti, dar care este inca in topul preferintelor. Parintii pot fi usor convinsi sa achizitioneze acest model deoarece pentru multi dintre ei starneste amintiri placute. Are o forma foarte simpatica insa spatiul din portbagaj este unul redus. Este o masina apreciata mai mult de partea feminina.

3.Honda Accord

3. honda-accordPret: 20.360 $

Consum (litri/100 km): 12.3 oras / 8.4 extra-urban

Honda Accord este unul dintre cele mai bune sedanuri indiferent de pret. Este si masina care se situeaza printre cele mai sigure modele ale anului 2008. Este mai scump decat Honda Civic insa are in pachetul standard dotari precum kitt-ul hands-free pentru telefonul mobil, sistemul de stabilitate electronica si sistemul de avertizare a presiunii in pneuri.

2.Honda Civic

2. honda-civicPret: 14.810 $

Consum (litri/100 km): 11.2 oras / 8.2 extra-urban

Honda Civic reuseste sa ajunga pe locul doi in acest top gratie consumului foarte scazut de combustibil precum si a costului de achizitie foarte bun. Este si un model foarte usor de personalizat de catre tinerii care isi doresc acest lucru.

1.Ford Mustang

1. ford mustangPret: 19.650 $

Consum (litri/100 km): 15.6 oras / 10.2 extra-urban

Este o masina care atrage ambele generatii, cu atat mai mult daca este vorba de fiu si tata. Pretul este mai ridicat iar consumul de carburant nu sta la fel de bine ca la alte modele din aceasta lista, insa aspectul si capacitatile sale sportive atrage admiratiile tuturor. Adolescentii vor iubi intotdeauna masinile rapide.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea