Stiinta & Tehnologie

#vermorele #amenajare gradina #gradina

Cele mai bune vermorele pentru gradina ta

Cauti sa iti intretii cat mai eficient cu putinta gradina si sa elimini buruienile si parazitii in mod eficient? In acest caz, cel mai bun dispozitiv pentru tine este vermorelul. Aceasta unealta a fost conceputa pentru o intretinere eficienta a gradinii, pentru o utilizare facila si efort minim.

 

Conceput pentru confortul utilizatorului si pentru o utilizare facila, vermorelul este aliatul de pret al pasionatilor de gradinarit si al profesionistilor in lupta eficienta impotriva parazitilor. In plus, cei care vor pur si simplu sa profite de spatiul lor exterior fara buruieni si insecte pot utiliza un vermorel. Vermorelul face parte din acele echipamente de gradinarit indispensabile pe care orice persoana care isi doreste o gradina impecabila trebuie sa o detina.

Vermorelul dispune de o conceptie ergonomica, are bretele reglabile si o lance de pulverizare. In plus, ofera posibilitatea de a transporta ingrasaminte, erbicide, pesticide sau orice alt ingrasamant pe spate, cu usurinta.

Care sunt criteriile de luat in considerare atunci cand cauti cel mai bun vermorel pentru gradina ta?

Inainte de a opta pentru un vermorel trebuie sa te familiarizezi cu diferitele elemente ale produsului care ti-ar putea afecta decizia finala. Trebuie sa tii cont de presiune, de capacitatea rezervorului, de sistemul de distributie a lichidului si tipul pompei care pune sub presiune vermorelul.

Presiunea

Presiunea vermorelului este exprimata in bari. Presiunea medie a vermorelului este de 4-5 bari. In schimb, modelele mai mici sunt dotate cu o presiune cuprinsa intre 2-2,5 bari. Un vermorel profesional poate avea o presiune de pana la 10 bari.

O presiune mare este cea care asigura buna functionare a vermorelului. O presiune prea scazuta va produce o pulverizare neomogena ceea ce va reduce eficienta erbicidului in timp ce o presiune excesiva nu este ideala pentru o gradina sau o curte mica.

Manual vs motorizat

Vermorelul foloseste o pompa interna pentru a aspira lichidul in afara camerei, prin intermediul unei tevi. Aceasta pompa poate fi actionata manual. Exista si vermorele cu motor electric, o optiune si mai scumpa desigur, dar mai practica.

Pomparea manuala poate provoca o oboseala musculara si dureri. Chiar daca acest tip de vermorel este perfect pentru suprafetele mai mici, pentru muncile efectuate o data pe sezon, acest model nu este ideal pentru profesionistii care sunt nevoiti sa pulverizeze mai multe ore pe un teren de mari dimensiuni.

Vermorelul motorizat este alimentat fie de o baterie, fie de benzina. Varianta pe baterie ofera un plus de polivalenta si o configuratie mai simpla.

Capacitatea rezervorului

Vermorelul este disponibil pe piata intr-o gama de capacitate a rezervorului cuprinsa intre 7 si 35 de litri. Un vermorel de 15 litri este considerat de talie medie. Vermorelele situate intre aceste doua dimensiuni extreme sunt destul de usoare pentru a fi purtate cu usurinta pe spate insa mult prea grele pentru a fi transportate in mana. Pentru lucrari tipice precum fertilizarea unei peluze sau pulverizarea unei infestari cu insecte, un rezervor de 15 litri este perfect, pentru o suprafata cuprinsa intre 200-500 de metri.

FOTO: gomagcdn.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea