Stiinta & Tehnologie

#aplicatii #cel mai sigur messenger #PQChat #criptare parole #securitate parole

Cel mai sigur messenger din lume. Parolele lui nu pot fi sparte!

SRD Wireless a lansat cea mai sigura aplicatie tip messenger din lume, ale carei parole nu pot fi decodate. Programul se numeste PQChat si foloseste cel mai puternic sistem de criptare a parolelor, denumit McEliece, care se bazeaza pe o teorie algebrica a codurilor.

PQChat nu contine informatii cu caracter personal, iar utilizatorii isi pot sterge de la distanta mesajele. Sistemul de criptare a parolelor a fost dezvoltat de matematicianul Robert McEliece in anul 1978 si nu a putut fi spart de nimeni pana in prezent.

Programul de chat stocheaza doar o valoare criptata a numarului de telefon al utilizatorului si un cod PIN alfanumeric din 5 caractere. PQChat nu salveaza parola principala in baza de date a aplicatiei, detine functia de identificare a apelantului prin voce si imagini video si avertizeaza utilizatorul asupra mesajelor importante pe care le are de citit sau transmis.


In timp ce alte aplicatii de chat, precum WhatsApp sau Snapchat, nu ofera un control deplin asupra dezvaluirii informatiilor personale si mentinerii securitatii parolei, PQChat se bazeaza pe o tehnologie care se concentreaza strict pe confidentialitate, anunta dezvoltatorii sai.

Aplicatia gratuita este compatibila cu sistemul iOS momentan, urmand sa fie lansata si o versiune pentru Android.

Sursa foto: lmktec.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea