Stiinta & Tehnologie

#mercedes w196r #cel mai scump mercedes #licitatie bonhams #mercedes scump

Cea mai scumpa masina vanduta la licitatie

Un Mercedes W196R de curse, condus de Juan Manuel Fangio, a fost vandut la licitatia Bonhams de la Goodwood pentru nu mai putin de 22.701.864 de euro.

Datorita pretului extrem de piperat, masina a devenit inevitabil cea mai scumpa masina vanduta vreodata la licitatie – "cea mai valoroasa masina de Formula 1 si cel mai scump Mercedes-Benz din istorie", conform Bonhams.

Masina de curse simbolica poarta numarul de sasiu 00006/54 si are un motor de 2.5 litri cu 8 cilindri in linie. Fangio a castigat cu aceasta masina Grand Prix-urile din Germania si din Elvetia, in anul 1954.

"Am condus unele dintre cele mai dorite si mai importante masini de curse din lume in timpul carierei mele de 50 de ani de cand organizam licitatii, dar am atins un "varf de culme" cu aceasta masina legendara. Prezidarea asupra vanzarii acestui vehicul a fost un privilegiu personal, fiind nu doar una dintre cele mai importante masini de curse din secolul 20, dar si masina istorica cu cea mai mare importanta istorica din Grand Prix oferita la vanzare.", a declarat directorul Bongams, Robert Brooks.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea