Stiinta & Tehnologie

CE vrea cutii negre in autobuze si taxiuri

Comisia Europeana vrea cutii negre in autobuze, camioane si taxiuri. In acest fel, Comisia vrea sa-si atinga scopul de a reduce la jumatate numarul deceselor survenite in urma accidentelor rutiere din ultimii 10 ani, dupa cum precizeaza cotidianul britanic "The Telegraph".

Propunerea referitoare la amplasarea cutiilor negre este inclusa in cel mai recent "Plan de Actiune pentru siguranta rutiera", realizat de Comisia Europeana. Cu ajutorul acestor dispozitive , politia ar putea determina mai exact cauzele accidentelor.

Exista si tabara celor care se opun acestei initiative, pe motiv ca introducerea cutiilor negre ar presupune o supraveghere permanenta. Pe de alta parte, sustinatorii subliniaza ca prin intermediul acestor dispozitive, ar putea fi dovedita nevinovatia soferilor.

"O suta de oameni mor in fiecare zi pe drumurile din Europa", a declarat comisarul european pentru transporturi , Siim Kallas. "Am realizat progrese importante incepând cu anul 2001 si am salvat aproape 80.000 de vieti", a adaugat oficialul european.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea