Stiinta & Tehnologie

Ce vehicule comerciale prefera romanii?

 

Interesul romanilor pentru vehiculele comerciale uzate a crescut de la inceputul anului. Mai exact in primele 5 luni ale anului 2020 au fost deja inregistrate 340.000 de vizitatori online care cautau oferte.

Tendinta pentru toate sectoarele de activitate este digitalizarea si imbunatatirea procesului de relatie cu clientii, accelerata de contextul pandemiei Covid-19.

De la inceputul anului am vazut cu adevarat cat de important este mediul online pentru toate tipurile de tranzactii. Conform distante-rutiere.com in 2020, am observat ca numarul de vizite pe platformele online care vand masini a atins nivelul inregistrat intr-un an intreg, iar cererea pentru vehicule comerciale uzate este in crestere.

Ce vehicule comerciale cauta romani si ce influenteaza decizia lor de cumparaturi online?

Numarul mediu de kilometri parcursi de vehiculul comercial folosit este deosebit de important in decizia de cumparare in cazul unei masini. Romanii interesati de vehiculele folosite doresc ca numarul de kilometri parcursi sa nu depaseasca 37.000, in timp ce pe plan international, clientii sunt mai flexibili si cumpara vehicule cu un numar mediu de 40.000 de kilometri parcursi.

In plus fata de increderea pentru anumite tari si marci exportatoare, utilizatorii acorda atentie si anului de productie al vehiculului.

In medie, in Romania, exista o preferinta pentru vehiculele comerciale uzate fabricate in 2008, cu o vechime de peste 10 ani pe piata. Pe de alta parte, la nivel global, utilizatorii sunt orientati catre masini fabricate din 2007.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea