Stiinta & Tehnologie

# cumparare masina de cusut #masina de cusut

Ce trebuie sa stii daca doresti sa cumperi o masina de cusut

In timpul revolutiei industriale, industria confectiilor a cunoscut o dezvoltare impresionanta, impactul sau asupra economiei fiind unul extrem de mare. Dar, din pacate, majoritatea persoanelor care lucrau in fabrici de confectii se confruntau cu povara coaserii manuale.

Pentru a creste productivitatea si pentru a usura aceasta povara, au fost inventate masinile de cusut. Prima descriere si primul patent pentru o masina de cusut au fost realizate in anul 1790 de catre inventatorul Thomas Saint. insa, a trecut mult timp pana la construirea primei masini de cusut: abia in anul 1847 William Newton Wilson a gasit patentul si a demonstrat ca o asemenea masinarie poate functiona cu succes.

Tipuri de masini de cusut

Masinile de cusut sunt de mai multe tipuri:

Masini de cusut manuale

Sunt cele pe care le foloseau bunicile si strabunicile noastre. Recunoscute pentru durabilitatea, fiabilitatea si usurinta customizarii, masinile de cusut manuale sunt inca foarte cautate. Modelele mecanice din ziua de azi sunt asistate electric prin intermediul unei pedale, prin apasarea careia este pornit acul de cusut.

Masini de cusut automate

Aceste modele functioneaza la fel ca si masinile de cusut manuale, cu exceptia automatizarii complete. Asta inseamna ca nu va trebui sa iti faci griji in ceea ce priveste tensiunea firului si uneori chiar poti folosi functia de pilot automat.

Masini de cusut computerizate

Aceste masini au, de obicei, mai multe cusaturi incorporate, chiar si pana la 600 de optiuni diferite. De asemenea, pot fi conectate la internet pentru a descarca actualizari de firmware si chiar mai multe modele de coasere. Cele mai bune masini de cusut din aceasta clasa au porturi USB si ecrane LCD.

Avantajele unei masini de cusut

Daca esti creativa si iti place sa cosi, atunci o masina de cusut te poate ajuta sa faci orice, de la atasarea unui maner la o geanta, la coaserea unei bretele la o bluza. Pentru cei care iubesc tehnica de quilt, masinile de cusut si brodat le pot imbunatati munca. Pe de alta parte, modelele simple permit executarea de cusaturi drepte, ideale pentru crearea mansetelor si a gulerelor.

Masinile de cusut electrice sunt cele care se bucura de cele mai multe avantaje. Ele iti permit sa produci modele personalizate si te ajuta, de asemenea, sa creezi perdele, paturi si alte elemente utile, de care ai putea avea nevoie in fiecare zi.

Alegerea unei masini de cusut

inainte de a achizitiona insa o masina de cusut, stabileste ce experienta ai, daca o vei utiliza frecvent sau doar o data la cateva zile pentru lucrari de dificultate redusa, daca vrei sa dispuna si de functia de surfilare, daca doresti doar functiile de coasere de baza, daca ai nevoie de mai multe accesorii etc.

in alegere este deosebit de important sa iei in calcul durabilitatea pentru a te putea bucura ani de produsul ales, nu doar cateva luni. Astfel, achizitioneaza masina de cusut de la o companie de renume, ce ofera produse create de branduri cu traditie (cum ar fi Brother, Bernina sau Singer).

Daca ai ajuns pana aici, sigur iti pui intrebarea Care este cea mai buna masina de cusut? Te anuntam ca nu exista un raspuns standard. Fiecare persoana este diferita si are astfel nevoi diferite, iar acestea din urma influenteaza cu mult si produsele pe care le alege.

Cea mai buna masina de cusut raspunde perfect atat criteriilor obiective, de performanta, calitate si rezistenta, cat si celor subiective, ce vizeaza aspectul, dimensiunea, accesoriile dorite si pretul.

Pretul unei masini de cusut

Dupa o simpla cautare pe internet, vei gasi o gama variata de modele si preturi pentru masinile de cusut.

Pretul unei masini de cusut pentru incepatori se poate incadra in intervalul 450-900 de lei. O masina profesionala, pe de alta parte, care vine cu mai multe accesorii si optiuni de coasere, poate ajunge pana la 14.000 de lei.

Cusut&Brodat – locul unde gasesti masini de cusut de inalta calitate

Cusut&Brodat, parte a Bro Rom – cel mai vechi furnizor de masini de cusut Brother din Romania, ofera produse de cea mai buna calitate pentru fabrici de confectii usoare sau grele, ateliere de croitorie, centre de brodat, persoane care au un astfel de hobby, creatori si designeri.

Pe cusutsibrodat.ro sunt puse la dispozitia celor interesati modele de masini de cusut foarte convenabile atat din punct de vedere al calitatii, cat si al pretului. Acestea sunt produse de companii renumite pentru standardele inalte privind calitatea: Brother, Bernina, Gritzner, PRYM etc.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea