Stiinta & Tehnologie

#masina #iarna

Ce trebuie sa contina trusa de supravietuire pentru iarna din masina ta

Daca planuiesti drumuri lungi cu masina iarna, le de iarna si lopata de zapada nu sunt singurele lucruri de care ai nevoie.

Esti pregatit pentru situatia in care masina ta refuza sa mai porneasca si te afli in mijlocul pustietatii iarna? O trusa de supravietuire bine pregatita iti poate salva viata intr-o astfel de situatie.

Daca stii deja ca hipotermia nu este un pericol doar atunci cand temperatura scade sub zero grade, pregateste-ti din timp o trusa de supravietuire pentru masina ta.

Nu trebuie sa te simti in siguranta doar pentru ca ai un telefon mobil asupra ta. Bateria se consuma mai repede la temperaturi mici si poti descoperi ca te afli intr-o zona neacoperita de retele de telefonie mobila. Daca telefonul mobil iti functioneaza, suna la numarul de urgenta 112.

Trusa ta de supravietuire pentru masina trebuie sa includa cel putin o lanterna, baterii si mancare cu continut caloric ridicat. Batoanele energizante sunt cea mai buna alegere deoarece iti ofera multa energie si sunt putin perisabile.

Cand pleci la un drum lung, trebuie sa ai intotdeauna si cateva sticle de apa potabila in portbagaj. Verifica si completeaza trusa de prim ajutor . Daca urmezi un tratament special, ia cu tine destule medicamente incat sa iti ajunga pentru o saptamana.

In cazul in care masina nu mai porneste si esti blocat in pustietate, scoate trusa de supravietuire in portbagaj cat mai repede si adu-o in interiorul masinii. Ramai in interiorul masinii. Daca iesi afara, risti sa faci hipotermie foarte rapid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea