Stiinta & Tehnologie

#aparat sudura #sudura

Ce sunt aparatele de sudura de tip invertor?

Aparatele de sudura de tip invertor sunt produse relativ noi, ce folosesc o tehnologie mai sofisticata pe baza de silicon, spre deosebire de cele clasice, cu transformator de aluminiu sau cupru. Acestea asigura productivitatea, calitatea, eficienta sporita a energiei si portabilitatea.

Daca vrei sa declansezi un mic razboi intre sudori trebuie doar sa ii intrebi care sunt cele mai bune aparate de sudura – cele cu transformator clasice sau cele cu invertor. Raspunsul corect este o dezbatere ampla despre avantajele, dezavantajele si aplicatiile acestor tipuri de aparate.

Diferente intre aparatele de sudura de tip invertor si cele cu transformator

In cele ce urmeaza, va vom prezenta principalele diferente dintre cele doua tipuri de aparate de sudura.

Dimensiunea

Invertorul este mult mai mic decat aparatul de sudura cu transformator din cupru sau aluminiu. Daca executi o lucrare stationara intr-o zona mare, folosirea unui aparat de sudura clasic cu transformator nu iti va crea probleme. Dar, daca intentionezi sa te deplasezi sau daca spatiul este limitat, tehnologia cu invertor iti va face viata mult mai usoara.

Eficienta si stabilitatea

Aparatele de sudura cu transformator clasic pot fi extrem de eficiente, reusind sa mentina un arc stabil, dar nu se compara cu aparatele de sudura de tip invertor, care sunt de doua ori mai eficiente. Aparatele de tip invertor pot folosi o priza obisnuita si nu au nevoie de generator. De asemenea, pot utiliza atat curentul direct cat si curentul alternativ.

Longevitate

Transformatoarele, prin natura lor, au cicluri mai mari de functionare. Invertoarele sunt relativ noi pentru piata, astfel incat fiabilitatea lor pe termen lung este mai speculativa in acest moment. Tehnologia aparatelor de sudura de tip invertor este incredibil de interesanta, deoarece poate presupune foarte multa putere intr-un pachet mic si usor.

Pret

A existat o perioada in care aparatele de sudura de tip invertor erau incredibil de costisitoare. Pretul ridicat era influentat de costurile componentelor, costurile de productie si cele de inginerie.

Acestea s-au schimbat foarte mult in ultimii 15 ani, deoarece invertoarele au intrat in lumea productiei de electronice cu volum mare. Putem spune acum ca invertoarele incep sa devina mai putin costisitoare decat aparatele de sudura cu transformator traditionale, chiar daca ele sunt mult mai complexe.

Cand facem referire la "pret", ar trebui sa luam in calcul si alti factori:

  • costul initial de cumparare;
  • puterea (consumul de energie electrica);
  • costurile de intretinere;
  • calitatea sudurii.

DeTop – aparate de sudura de tip invertor la cele mai bune preturi

DeTop este reprezentantul producatorului american de aparate de sudura Miller Electric in Romania. in magazinul online scule.detop.ro poti gasi o gama variata de aparate de sudura de tip invertor, MIG/MAG, TIG, tip transformator, tip redresor, precum si aparate de taiere cu plasma, consumabile sudura si echipamente de protectie.

Compania DeTop iti recomanda:

  • Invertor sudura TECHNOLOGY 228 CE/GE: este recomandat pentru sudarea cu electrozi inveliti in curent continuu si TIG - DC cu amorsare prin contact. Are greutate redusa, de 5.2 kg, si este dotat cu ventilator fata-spate. Contine afisaj LCD si posibilitatea de reglare a parametrilor Arc Force si Hot Start;
  • Aparat de sudura Miller STI 160: sudeaza in curent continuu, este portabil, are o greutate redusa de 5.2 kg, este echipat cu doua ventilatoare pentru marirea ciclului de sudare, protectie termica si led indicator, precum si cu functie ajustabila Hot Start care creste automat amperajul in momentul inceperii sudurii;
  • Aparat de sudura Esab Caddy arc 151i: este echipat cu un circuit PFC care protejeaza echipamentul impotriva fluctuatiilor de tensiune, panou de control A33 cu functii Hot-Start si Arc-Force pentru reglarea fina a sudurii si permite sudarea mai multor metale, inclusiv otel aliat, otel inoxidabil si fonta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea