Stiinta & Tehnologie

#specificatii #telefoane mobile #jocuri

Ce specificatii sunt recomandate in cazul telefoanelor mobile folosite pentru jocuri

Departe de a mai fi utilizate doar pentru functia de telefonie mobila, smartphone-urile sunt astazi gadgeturi complexe, computere in miniatura care permit mobilitate maxima si performante neinchipuite cu doar doua decenii in urma.

 

Aceste dispozitive incorporeaza acum camere foto - video de rang profesional si sunt capabile sa ruleze aplicatii foarte complexe, care necesita resurse importante. Pe langa banking, trading, live social media si navigare web in general, aceste telefoane mobile de top sunt folosite intens de utilizatori pentru functiile de divertisment.

Nu doar ca ai televiziunea cu tine oriunde si oricand, dar poti accesa platforme de video streaming cu filme si seriale online, disponibile in formate cu o calitate extrem de ridicata. Poti de asemenea sa experimentezi jocuri video care in trecut puteau rula doar pe console speciale sau pe cele mai performante PC-uri de gaming.

Experiente de jocuri incredibile pot fi accesate astazi pe micul gadget din buzunar, mai ales ca retelele de internet fix si mobil au tinut pasul cu avansul tehnologiei, ajungand acum si in Romania la nivelul de fibra optica de mare viteza / 5G.

Jocurile video, in centrul experientei de divertisment online pe smartphone

Vrei sa joci pe telefon in cele mai bune conditii tehnice jocuri video precum Garena Free Fire, Pokemon Go, Call of Duty, Minecraft, PUBG sau Clash of Clanes, precum si alte aparitii recente din categoria jocurilor populare, dar mai complexe decat simplele jocuri de mobil? Atunci ai nevoie de un smartphone cu dotari de top.

Cel mai relevant este procesorul, dar si display-ul are un rol esential, caci face legatura dintre comenzi si imaginea perceputa de utilizator. Astfel de dispozitive sunt ideal de folosit si pentru jocurile de pacanele noi disponibile in cazinourile licentiate din Romania - platforme cu fel de fel de sloturi online, dar si cu jocuri de masa precum ruleta, blackjack sau baccarat - cu dealer live, simuland atmosfera dintr-un cazino veritabil, actiune demna de Las Vegas.

Cum sa alegi un telefon mobil pentru gaming

Telefoanele mobile recomandate pentru jocuri video trebuie sa fie dotate cu hardware si software recente, puternice, optimizate pentru experiente cat mai placute chiar si in cazul jocurilor foarte complexe. Exista foarte multe modele pe piata, deci poti alege inclusiv in functie de brandurile favorite si de raportul calitate / pret.

In materie de procesoare de telefoane pentru gaming, daca optezi pentru iPhone, te pot ajuta procesoare precum Hexa Core de la Apple - A14 Bionic sau A16 Bionic. Daca preferi telefoane mobile cu android, iata doar cateva idei: Qualcomm Snapdragon 888, Kirin 9000, Exynos 1280, Qualcomm SM7125 Snapdragon 720G, MediaTek Helio G99 sau Mediatek MT6877V Dimensity 1080.

Important este ca procesorul sa aiba performante peste medie - chiar si unele telefoane mobile cu preturi accesibile au acum dotari remarcabile. Se remarca procesoarele Snapdragon, capabile sa optimizeze experienta in timpul jocurilor chiar si pentru sesiuni lungi, dar nu sunt singurele de pe piata care merita luate in considerare.

In ceea ce priveste display-ul, ai nevoie de o rata de refresh cat mai mare, de preferat cel putin 90Hz. Pentru ca efectele grafice sa fie cu totul impresionante, poti opta chiar pentru 120Hz sau 144Hz. Dimensiunile display-ului trebuie sa fie cat mai generoase, astfel ca poti alege un telefon mobil cu diagonala de peste 6 inch, rezolutii Ultra HD (sau cel putin Full HD), aspect al imaginii 18:9 sau 16:9.

Smartphone-ul tau ideal pentru jocuri video va avea chiar 8 sau mai multe nuclee, frecvente de peste 2,5 Ghz la procesor si tehnologie cat mai buna pentru partea de racire. La fel ca in cazul laptopurilor de gaming, telefoanele mobile pentru gaming se pot incinge din cauza procesoarelor puternice care functioneaza intens, asadar racirea este un element foarte relevant.

Evident, ai nevoie si de cat mai mult RAM (nu mai putin de 6 sau 8) si de minim 128 GB spatiu de stocare. Nu alt detaliu foarte important este bateria. Un astfel de telefon mobil foarte performant, folosit intens pentru jocuri video, are nevoie de o baterie de mare capacitate (nu mai putin de 4.500 mAh), cu incarcare rapida.

Cu siguranta nu iti doresti sa te joci prea mult in timp ce telefonul este la incarcat, pentru ca te poate deranja cablul in timpul experientei de joc.

FOTO: vladcazino.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea