Stiinta & Tehnologie

#canale social media #disparitie social media #social media

Ce s-ar intampla daca Social Media ar disparea complet din vietile noastre

 

Iata cateva aspecte la care, probabil, nu te-ai gandit, legate de ce s-ar intampla daca canalele de Social Media si tot ce implica ele ar disparea complet din viata noastra.

 

Am fi mai fericiti

Oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetare a Fericirii din Copenhaga, au publicat in 2015 rezultatele unui studiu realizat pe 1.095 de utilizatori ai Facebook-ului. Jumatate dintre ei au facut o pauza impusa timp de 6 zile, perioada dupa care grupul a raporat un nivel semnificativ mai mare de satisfactie a vietii. Participantii nu erau doar mai fericiti, ei declarand ca se simt mai entuziasti si mai determinati, bucurandu-se mai mult de viata.

 

Ar trebui sa regasim farmecul intalnirilor de moda veche

Aplicatiile cu specific matrimonial sunt utilizate de aproximativ 15% dintre cei care isi cauta un partener de viata. Daca ele ar disparea brusc, ar trebui sa regasim calea de a cunoaste oameni personal, oferindu-le sansa unei intalniri de moda veche, exact asa cum se facea odinioara.

 

Ne-ar fi mai greu sa pledam pentru drepturile noastre

Social media ofera posibilitatea de a face schimbari si de a genera miscari masive, fiind un instrument foarte puternic. Putem spune ca Social Media a pus puterea in mainile oamenilor obisnuiti, oferindu-le posibilitatea de a genera schimbari si modificari legislative importante.

 

S-ar pierde un instrument de studiu, dar si un mijloc de distragere

Un studiu din 2017 care a implicat aproape 35.000 de scolari din Abu Dhabi a reliefat faptul ca utilizarea canalelor de Social Media a fost utila copiilor pentru a invata. Aceasta facilitate le-a permis elevilor sa impatraseasca infromatii si idei si sa isi imbunatateasca abilitatile de lectura. Cu toate acestea, studiul a reliefat si faptul ca utilizarea canalelor Social Media poate afecta copiii in mod negativ distragandu-le atentia de la activitatea scolara.

 

Am fi mai greu gasiti de angajatori

Ne place sau nu, canalele de Social Media au devenit o modalitate de fi gasiti de angajatori, fiind un instrument foarte util pentru departamentele de resurese umane. Un studiu din 2017 realizat de Societatea pentru Managementul Resurselor Umane a aratat ca 84% dintre companii folosesc Social Media in acest scop, numarul lor fiind in crestere. De asemenea, a dezvaluit faptul ca organizatiile considera ca Social Media este foarte utila pentru a recruta candidatii pasivi.

 

Am fi mai putin anonimi

Ascunderea in spatele unui alias pe retelele de socializare a oferit multor oameni posibilitate de a-si expune ideile, ceea ce nu este intotdeauna un lucru bun. Acesti razboinici anonimi cu tastatura nu trebuie sa faca fata consecintelor cuvintelor pe care le scriu, chiar daca se comporta nepoliticos, agresiv sau sunt ostili. Fara Social Media, ar trebui sa fim mai atenti la ceea ce vorbim, sau poate chiar am tacea daca nu am avea ceva util sau frumos de spus.

 

Ar trebui sa revenim la citirea ziarelor

Marea majoritatea a oamenilor isi citesc stirile pe Social Media. Desigur, acest lucru este convenabil si, totodata, poti vedea si comentariile celorlalti. Cu toate acestea, desi este placut sa nu fie nevoie de un efort prea mare pentru a-ti da seama de ce se intampla in lume, unele informatii de pe Social Media pot fi inexacte.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea