Stiinta & Tehnologie

#motoare electrice

Ce motoare electrice sunt recomandate pentru aplicatii casnice?

Utilajele si masinariile utilizate in viata de zi cu zi, la nivel casnic, au rolul de a usura munca gospodarilor. Aceste aplicatii pot fi utilizate in procese de productie, curatenie sau in alte scopuri, in functie de nevoi. Pentru ca ele sa functioneze eficient, este necesar sa beneficieze de un aport energetic optim.

 

Cu motoare electrice de calitate si potrivite specificului lor, toate aplicatiile pot sa functioneze eficient, pe termen cat mai lung. Motoarele de aceasta natura exista in mai multe variante, insa cele mai potrivite pentru uz casnic sunt cele monofozate. Iata care este specificul acestora, ce pot ele sa ofere si in ce aplicatii sunt utilizate.

Ce poti obtine cu motoare electrice si cum iti usureaza munca?

Rolul acestui tip de motoare este de a transforma energia electrica in energie mecanica. Ele actioneaza un ax, pe care il rotesc la o viteza specifica. Aceasta viteza poate sa fie modificata, in functie de nevoi, cu ajutorul variatorului de turatie. Cu ajutorul actiunii motorului, se elimina necesitatea de a depune efort fizic pentru a duce la bun sfarsit anumite procese.

Motoarele electrice care pot fi utilizate sunt monofazate sau trifazate, in functie de numarul fazelor in care functioneaza. Cele mai folosite la nivel casnic sut cele monofazate, care functioneaza intr-o singura faza. Acestea sunt de dimensiune mica, iar puterea lor nu depaseste 3kW.

Puterea lor redusa le transforma in solutia optima pentru aplicatii care nu necesita o forta foarte mare, pentru a fi actionate. In aceasta situatie se regasesc aplicatiile folosite la nivel industrial, pentru care se utilizeaza motoare trifazate. Desi nu sunt la fel de puternice precum cele trifazate, motoarele monofazate au o multime de beneficii.

Ele scapa utilizatorul casnic de efortul fizic pe care l-ar fi depus, daca alegea sa apeleze la metode conventionale de lucru. De asemenea, sunt usor de intretinut si de reparat si prezinta si o versatilitate ridicata. In plus, costurile necesare achizitionarii unor motoare electrice monofazate nu este deloc unul ridicat.

Si modul de functionare este unul simplu de inteles si de integrat in activitatea de zi cu zi a utilizatorilor. Motoarele se activeaza printr-un comutator care declanseaza miscarile rotorului din dotare. Dinamica motorului este ceea ce genereaza crearea campului magnetic care conduce la aparitia energiei mecanice.

Ce utilizari pot avea motoarele monofazate?

Asadar, dimensiunile si puterea redusa sunt ceea ce transforma motoarele electrice monofazate in solutia optima pentru orice gospodarie. Ce se poate face, insa, cu ele? Concret, aceste motoare sunt utilizate in aplicatii care ajuta la procese de productie a vinului, la taierea lemnelor sau a gemurilor. Iata cateva exemple de astfel de aplicatii:

  • circular pentru taierea lemnelor - combinatia dintre un motor si un circular va garanta o taiere usoara si precisa a lemnelor sau scandurilor;
  • tocatoare de fructe -  roadele pomilor sau ale solului pot fi maruntite usor si rapid, fara a fi necesar efort fizic. Motorul actioneaza tocatorul cu viteza si forta optime;
  • zdrobitoare de struguri - producerea de vin este o activitate populara in randul gospodarilor care locuiesc la curte, iar procesul poate fi facilitat cu ajutorul zdrobitoarelor actionate de motoare.

Pe AllIndustrial.ro gasesti o gama variata de motoare electrice monofazate, ideale pentru uz casnic. Alege sa investesti intr-un model de calitate, cu puterea potrivita nevoilor tale si usureaza-ti munca de zi cu zi!

Autor: iAgency

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea