Stiinta & Tehnologie

#cumparare telefon reconditionat #telefon reconditionat

Ce inseamna un telefon reconditionat si de ce sa-l cumperi?

Oferta de telefoane noi este foarte atractiva, cu siguranta si tu iti doresti sa renunti la aparatul tau vechi. Singura problema este reprezentata de costul piperat al tehnologiei de ultima ora, fapt care reprezinta o piedica majora pentru cele mai multe persoane.

Daca esti nevoit sa cumperi un telefon nou, dar preturile pe care le vezi in magazine te sperie, am pregatit un articol cu informatii interesante despre cea mai buna varianta pe care o poti alege.

Ce este un telefon reconditionat?

Poate ar trebui sa incepem cu ce NU este un telefon reconditionat: nu este un telefon second hand. Un telefon reconditionat (refurbished) este un telefon care a fost vandut catre un client, dar in cel mai scurt timp a fost returnat in magazin. Exista mai multe posibilitati pentru care clientul a luat aceasta decizie, poate s-a razgandit sau poate telefonul avea vreo problema de functionare. Indiferent de motivul pentru care telefonul a fost returnat, inainte de a fi repus la vanzare, el va fi curatat, reparat si testat temeinic din punct de vedere al functionarii. Daca este nevoie, sunt inlocuite piese si sunt reinstalate softuri si aplicatii.

La finalul acestor proceduri, telefonul este in cea mai buna conditie, atat din punct de vedere al functionarii, dar si al aspectului.

Motive pentru care merita sa cumperi un telefon reconditionat

In primul rand, nu toate telefoanele reconditionate au fost defecte. In plus, chiar daca au avut probleme de functionare, acestea au fost rezolvate, astfel incat device-ul este ca nou din acest punct de vedere. Unele telefoane au chiar bateria schimbata, pentru ca totul sa fie pus la punct. Alte motive pentru care iti recomandam sa alegi telefoane refurbished sunt:

1. Pretul atractiv

Cu siguranta, un telefon reconditionat nu poate fi vandut ca fiind nou. Asta inseamna ca pretul lui va fi mai mic, uneori chiar cu procente serioase. Poti gasi oferte de telefoane reconditionate, similare ca functionare si aspect cu cele noi, dar la preturi cu 90% mai ieftine.

2. Functionare impecabila

Asa cum ai aflat deja, inainte de a fi puse la vanzare, telefoanele sunt reconditionate in cele mai atente detalii, astfel incat arata si functioneaza perfect.

3. Modele diverse

Oferta de telefoane reconditionate este la fel de mare precum cea de telefoane noi. Deoarece toti cumparatorii de telefoane noi se pot razgandi si pot returna telefoanele cumparate intr-un anumit termen, asta inseamna ca modelele de reconditionate sunt foarte variate.

4. Tehnologie de ultima generatie

Nici ultimile modele de telefoane premium nu sunt excluse de la reconditionare, asa ca daca ai rabdare si stii ce iti doresti, poti fi fericitul posesor al unui device de abia lansat pe piata.

5. Garantie

Odata cu achizitionarea telefonului vei primi si o garantie de minim 12 luni. Asta inseamna ca, in cazul in care vor aparea probleme de functionare ale aparatului, vei beneficia de service gratuit, la fel ca in situatia telefoanelor noi. In functie de furnizorul de la care vei cumpara telefonul reconditionat, conditiile de garantie pot sa difere, asa ca recomandam citirea cu atentie a contractului.

6. Prietenoase cu mediul

Cu cat vanzarile de telefoane reconditionate vor creste, cu atat mai mica va fi productia de telefoane noi. Implicit, telefoanele deteriorate si scoase din uz vor fi din ce in ce mai putine, iar impactul negativ asupra mediului va fi diminuat.

 

Nu in ultimul rand, cumpararea unui telefon reconditionat te fereste de riscurile aferente achizitiei de telefoane second hand de la persoane fizice. Deoarece furnizorul de la care vei cumpara telefonul reconditionat este o companie, are obligatia sa respecte legislatia in vigoare, iar tu vei beneficia de toate drepturile consumatorului.

FOTO: piqsels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea