Stiinta & Tehnologie

#purificator aer #purificator

Cat de util si de necesar este un purificator in zilele noastre

Rapoartele emise de Organizatia Mondiala a Sanatatii indica un numar extrem de mare de oameni care respira un aer incarcat cu particule poluante. Chiar si orase pe care le consideram “la munte”, cu aer curat, sunt afectate de trafic crescut, mase de aer incarcate de poluanti sau alte surse de poluare. Adevaratul pericol vine insa din interiorul locuintei, acolo unde sursele de poluare cresc odata cu “modernizarea” noastra ca societate.

 

Analizele facute de diverse institutii guvernamentale indica o cifra de peste 7 milioane de oameni care mor anual din cauza problemelor de sanatate cauzate de aerul poluat. Calitatea aerului din locuinte sau de la locul de munca poate sa fie afectata de foarte multe particule poluante la care nici nu ne gandim.

Pentru purificarea aerului din interior poti apela la mai multe metode, amintind aici de folosirea anumitor plante cum ar fi Palmierul Areca, Palmierul Bambus sau Ficusul, folosirea lampilor cu cristale care ionizeaza aerul sau a uleiurilor esentiale.

Cea mai eficienta solutie este dovedita a fi insa folosirea unor aparate dedicate, cu filtre si alte sisteme special concepute pentru a filtra aerul. Acestea sunt purificatoarele de aer, aparate care sunt dezvoltate de companii specializate in tratarea aerului. O astfel de companie, romaneasca, este AlecoAir, cu un portofoliu foarte diversificat de purificatoare de la cele mai simple, proiectate pentru camere mici, pana la aparate profesionale cu filtre de inalta performanta de tip H14 ce pot capta virusuri sau bacterii.

Ce inseamna un purificator performant?

Un purificator performant incorporeaza mai multe sisteme de filtrare. Putem da aici ca exemplu modelului P40 SMART de la AlecoAir. Acesta este dotat cu un filtru TRUE HEPA H13 cu o eficienta de 99.97% pentru particule de 0.3 microni, Filtru de Carbon Activ pentru eliminarea mirosurilor neplacute si captarea poluantilor TVOC, Ionizare si lampa UV-C pentru sterilizarea aerului si distrucerea virusurilor.

Evident, astfel de aparate pot avea si alte functii care tin de confortul utilizatorului cum ar fi timer, conectare WiFi, control prin aplicatie, display cu oferirea diversilor parametri masurati.

Trebuie retinut faptul ca filtrele sunt consumabile si trebuie schimbate la un interval de 6-12 luni. Acestea au o mare capacitate de a retine particule poluante si daca nu sunt inlocuite la timp, in interiorul lor se dezvolta virusuri si bacterii, care ar putea ajunge inapoi in aerul din incapere.

Un purificator este binevenit in numeroase situatii. Chiar daca nu locuiesti intr-un oras poluat, in casa aerul poate fi incarcat cu formaldehide, praf format din haine, par de animale, praf de hartie din biblioteca, particule de tus de la imprimanta, particule de detergent de la produsele de curatenie si lista poate continua.

Un aer purificat te va ajuta, in primul rand, sa respiri mai usor si apoi sa te odihnesti mai bine, atenueaza simptomele alergiilor sezoniere sau la praful de casa, iti protejeaza sistemul respirator si, nu in ultimul rand, te ajuta sa fii mai energic si sa ai o stare generala mult mai buna.

Un purificator poate fi comandat din magazinul online alecoair.ro, cel mai mare magazin online dedicat dispozitivelor pentru tratarea aerului din locuinta. Tot aici poti gasi multe alte aparate foarte utile cum ar fi: dezumidificatoare, umidificatoare, senzori Smart Home, aparate de aer conditionat portabile, aeroterme, convectoare sau panouri cu infrarosu.

FOTO: alecoair.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea