Stiinta & Tehnologie

Cat de importanta este hidroizolatia in realizarea unei constructii perfecte?

Daca in 2022 principalul tau obiectiv este acela de a-ti construi locuinta visurilor, o terasa magnifica sau un balcon senzational, atunci acesta este articolul pe care trebuie sa il citesti pentru a afla secretul unei constructii realizate intr-un mod perfect si durabil.

 

Totodata, subiectul articolului se adreseaza si antreprenorilor care anul acesta doresc sa-si extinda afacerile prin realizarea unor hale industriale, terase, piscine, parcari sau, de ce nu, a unor garaje moderne care, odata date in functionare, sa sporeasca profitul net anual al respectivului business.

Cat de importanta este hidroizolatia in realizarea unei constructii perfecte?

Specialistii in hidroizolatii Bucuresti sunt de parere ca hidroizolatia unei constructii este ESENTIALA deoarece, odata infiltrata apa intr-o zona viciata sau compromisa a lucrarii, aceasta poate savarsi pagube importante. Astfel, atunci cand apa se infiltreaza ca un parazit in structura sau chiar in spatiul util al unei constructii, aceasta poate sa deterioreze partial sau complet finisajele, instalatiile si chiar termoizolatiile.

Asadar, atunci cand punem bazele unei constructii, inca de la faza de proiect, trebuie sa alocam un buget corespunzator pentru hidroizolarea respectivei lucrari. Hidroizolatia o putem personifica si o putem considera ca fiind prietena cea mai buna a unei constructii de succes. Realizata corect de specialisti in domeniu, din materiale de cea mai buna calitate, hidroizolatia poate fi definitiva, adica poate sa isi mentina functiile pe toata durata de viata a constructiei in cauza.

Cat costa realizarea unor hidroizolatii definitive pentru constructii?

Pretul este determinat, de regula, de natura si suprafata constructiei. Asadar, bineinteles ca pentru hidroizolatii terase sau hidroizolatii bai vom plati mai putin decat pentru hidroizolarea unui intreg imobil.

Insa accentul trebuie pus pe faptul ca hidroizolatiile realizate INCORECT pot genera pagube mai mari decat costul initial de executie a lucrarii de hidroizolatie.

Odata infiltrata apa parazitara in structura unei cladiri sau pe suprafata utila a acesteia, pentru remediere hidroizolatiei realizate deficitar, suntem nevoiti sa indepartam, deci sa stricam, parti din beton, din sapa, din tencuiala sau din finisajele constructiei. In anumite cazuri suntem nevoiti sa transformam cladirea sau constructia respectiva intr-un adevarat santier pentru a remedia hidroizolatia compromisa, care poate sa afecteze, asa cum a fost punctat si mai sus, chiar si instalatiile electrice, sanitare si/sau termoizolatiile. In astfel de cazuri, este indicat ca o echipa specilizata in hidroizolatii sa constate speta si sa prezinte cele mai eficiente solutii pentru remedierea problemelor si pentru reducerea pagubelor.

Apa se poate infiltra ORIUNDE exista un punct slab in constructie. Asadar, hidroizolatia este extrem de importanta inca din faza de proiect, pana la finalizarea completa a respectivei constructii.

In concluzie, in anumite cazuri si in functie de complexitatea lucrarilor, costurile de remediere pot fi mai mari decat cele initiale de realizare.

Aproximativ 10% din pretul la rosul al unei constructii reprezinta costul pentru realizarea unui proiect corect, complet si definitiv de hidroizolare.

Demn de mentionat este faptul ca hidoizolatiile executate incorect sau incomplet pot cauza pana la 50% din problemele aparute la o constructie finalizata. Asadar, pagubele pot fi multiple, dar si majore.

Hidoizolatiile si etansarile perfecte trebuie realizate atat la structurile subterane ale constructiei, cat si la acoperisuri. Niciun centimetru din constructie nu trebuie neglijat, iar materialele trebuie sa fie intotdeauna de cea mai buna calitate, deoarece ele fac diferenta intre hidroizolatiile cu termen de valabilitate prestabilit si cele definitive. 

Constructia ta de succes poate deveni realitate cu ajutorul echipei Bacosta Construct, care are o experienta de peste 15 ani in hidoizolatii si impermeabilizari. Hidoizolatiile Bacosta presupun o siguranta garantata a lucrarilor, fapt care confera hidoizolatiilor o durabilitate superioara.

Bacosta Construct asigura:

●      Hidoizolatii terase;

●      Hidroizolatii balcoane;

●      Hidroizolatii piscine / bazine de apa;

●      Hidoizolatii hale;

●      Hidroizolatii parcari;

●      Hidoizolatii garaje;

●      Hidroizolatii fundatii cladiri;

●      Hidroizolatii acoperisuri;

●      Hidoizolatii grupuri sanitare;

●      Hidroizolatii subsoluri;

●      Hidroizolatii peste subsoluri;

In executarea cu succes si profesionalism a proiectelor de hidroizolare, impermeabilizare si etansare sunt utilizate materiale de o calitate desavarsita, achizitionate de la producatori autorizati, cum ar fi membranele bituminoase, bitumul topit, sindrila bituminoasa, membranele bentonitice, membranele PVC si cimentul osmotic. Totodata, Bacosta Construct asigura un raport calitate-pret corect! Contacteaza echipa Bacosta pentru a beneficia de o oferta de pret imbatabila si pentru hidroizolatii executate corect!

Expertiza si profesionalismul sunt principalele caracteristici ale hidroizolatiilor de succes!

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea