Stiinta & Tehnologie

#prize incorporabile #prize

Cat de eficiente sunt prizele incorporabile?

Prizele, indispensabile in orice incapere, sunt montate in perete (incastrabile) sau la suprafata. In functie de dispozitivul pe care il conectati, prizele pot furniza 230 V sau tensiune foarte scazuta. O priza este un conector pentru atasarea, printr-un cablu, a unui dispozitiv care necesita o sursa de alimentare electrica sau un semnal specific (retea telefonica, internet, sunet, video etc.).

 

Regulamentul electrotehnic pentru joasa tensiune specifica cerintele si modalitatile de instalare a unui conector, precum si masurile de siguranta aplicabile. Printre altele, este necesar ca toate prizele unei case sa aiba o impamantare, pentru a proteja utilizatorii in caz de contact cu sursa de curent sau defectarea unui dispozitiv.

Din acest motiv, in instalatii noi sau renovate, prizele au 3 terminale – 2 terminale ”mama” si un terminal tata pentru impamantare. In toate celelalte prize (telefon, internet, audio etc.), nu exista impamantare, deoarece tensiunea electrica furnizata este foarte scazuta. Intr-o casa, pot fi prezentate doua tipuri diferite de instalatii pentru a monta prizele, indiferent de tipul acestora: la suprafata si prize incastrabile.

Prizele incastrabile – de nelipsit din nicio locuinta

Aceste tipuri de prize sunt mai estetice decat prizele de suprafata, deoarece nu ies in afara, dar sunt incorporate in perete. In general, toate casele noi includ prize incastrabile si au toata instalatia electrica incorporata in suprafete (de exemplu, cuptoarele incorporate).

Imbinarile sunt realizate in interiorul unei cutii incorporate in perete, care serveste, de asemenea, ca suport pentru capacul prizei (cadru extern), care este singurul lucru ramas in vedere, din prizele incastrabile. Intr-o casa, orice tip de priza prezinta unele riscuri. Din acest motiv, in ultimii ani, printre alte masuri, siguranta copiilor (baza de soclu cu capac de protectie) este necesara. In vederea obtinerii acestui lucru, se opteaza pentru protectiile specifice, astfel incat riscurile si alte pericole sunt limitate.

Bucura-te de eficienta prizelor incastrabile acasa, la birou si in orice incapere! Functionalitatea electrocasnicelor si a dispozitivelor mobile se face mai usor utilizand aceste tipuri de prize. Spune adio cablurilor de care te impiedici in cazul prizelor dispuse la suprafata, opteaza pentru simplificare si randament optim. Aceste doua lucruri sunt unele dintre avantajele de a monta prize incastrabile, dincolo de estetica!

Care sunt incaperile in care pot fi montate prizele incorporabile?

Pentru ca sunt foarte versatile si utile in acelasi timp, prizele incorporate in blat pot fi folosite in fiecare incapere ne dorim sa scapam de prelungitoare, cabluri intinse pe podea sau incaperi in care micutii obisnuiesc sa se joace.

Fie ca ne referim la biroul in care lucram, la bucataria in care ne pregatim mesele sau la dormitor, prizele incorporate in blat sunt eficiente in fiecare dintre aceste incaperi. Ele sunt usor de folosit, dar si de montat. Cu toate acestea, este recomandat ca montarea lor sa fie facuta inainte de a asambla piesele de mobilier din respectiva incapere. Astfel, cei care se ocupa cu aceasta misiune vor putea ajunge cu mai multa usurinta la portiunile din blat care trebuie decupate.

Chiar daca pot avea un pret de achizitie mai ridicat, prizele incorporabile isi dovedesc eficienta inca de la primele utilizari.

FOTO: savelectro.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea