Stiinta & Tehnologie

Cartela care incarca alte telefoane

Profitand de perioada sarbatorilor, un grup de tineri a inventat o metoda frauduloasa de a-si incarca cartelele telefonice, folosindu-se in mod abuziv de numele unor companii de renume pentru a fi credibili. Odata cu inceputul lunii aprilie, o serie de utilizatori de cartele preplatite GSM au primit mesaje SMS – trimise de pe alte numere de cartele preplatite – prin care erau anuntati ca au castigat un premiu de 500$ si un telefon mobil oferit de ALTEX. Pentru a intra in posesia premiului, li se cerea sa achizitioneze, din cel mai apropiat loc, o cartela in valoare de 21$ si sa trimita codul de reincarcare la numarul de la care primisera SMS-ul, in termen de 30 de minute.

Cand asa zisii castigatori sunau la numerele respective, le raspundea un barbat, care, in mod fraudulos si mincinos sustinea ca este reprezentant ALTEX si le dadea detalii despre falsa promotie . Fiind presati de timp si entuziasmati de un asemenea castig, oamenii trimiteau codul de reincarcare de pe cartela inainte de a incarca creditul pe propriul telefon. Urmarea fireasca era ca “talharii prin SMS” isi reincarcau propriile telefoane si pagubitii ramaneau fara creditul achizitionat si fara falsul premiu. Pana in acest moment, s-au primit aproximativ 70 de reclamatii de la persoane care au primit aceste SMS-uri mincinoase.

(continuarea in PC World )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea