Stiinta & Tehnologie

#ssc ultimate aero #cartea recordurilor #bugatti super sport #masini rapide

Bugatti Veyron SS pierde titlul de cea mai rapida masina de serie din lume

Bugatti Veyron Super Sport si-a pierdut titlul de cea mai rapida masina de serie din lume, dupa o analiza facuta de cei de la Driving.co.uk. Motivul este unul tehnic, limitatorul de viteza fiind  dezactivat.  

Cartea Recordurilor a decis sa anuleze titlul oferit celor de la Bugatti din cauza ca, pentru a atinge recordul de 430.98 km/h au apelat la un artificiu tehnic: Veyron SS a avut limitatorul de viteza dezactivat. Toate cele 30 masini de serie Veyron SS vin cu limitator de viteza care se activeaza automat la 415 km/h.

In consecinta, titlul oficial de cea mai rapida masina de serie a fost transferat momentan catre SSC Ultimate Aero, care a atins o viteza de 411.72 km/h. Exista sanse foarte mari ca Venom GT sa castige titlul, deoarece la teste a atins 427.6 km/h. Recordul GT-ului nu a fost inca oficializat.

In viitorul apropiat, este de asteptat ca Bugatti sa-si revendice titlul de cea mai rapida masina de serie din lume cu o supermasina asteptata de toti pasionatii auto, Veyron Super. Se zvoneste ca Bugatti VS poate atinge o viteza maxima de 463 km/h.

Sursa foto: professionalwatches.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea