Stiinta & Tehnologie

BlackBerry va lansa un "clamshell"

Pana acum, un BlackBerry avea o forma foarte clara si simpla de "candybar", inconfundabila, dar se pare ca cei de la RIM ( Research in Motion ) s-au gandit sa schimbe putin placa.

Asa s-a ajuns la un nou format al acestui telefon business si anume de " clamshell ". Mai mult decat atat, acest terminal este asteptat sa fie anuntat oficial in saptamanile care urmeaza.

Nume de cod: Kickstart

Numele de cod al telefonului este Kickstart si dupa cum "dicteaza" ,zvonurile se prea poate ca acesta sa se lanseze la sfaristul acestui an sau cel mai devreme in luna septembrie. Dar informatiile ajunse la noi nu se opresc aici.

Noul BlackBerry se va lansa in primul rand prin operatorul de telefonie mobila T-Mobile, pentru ca pozele care au ajuns pe internet arata clar brand-ul acestora imprimat pe telefon.

Totodata, Kickstart este un terminal care va functiona in retele Quad-band GSM/GPRS/EDGE si va rula sistemul de operare propriu BlackBerry versiunea 4.6.

Tastatura "next-gen" SureType

Spre diferenta de alte telefoane, acest BlackBerry va avea o noua tastatura numita SureType. Terminalul va veni echipa si cu o camera foto de 2 megapixeli, singura problema este ca nu se stie inca daca va avea flash sau autofocus.

Ecranul interior al telefonului va fi LCD, cu o rezolutie de 240 x 320 pixeli, dar unele zvonuri mai spun ceva ce tine de "monocromatica cu luciri colorate". Nu putem sa ghicim ce ar insemna acest lucru, tot ce putem face e sa asteptam rezultatul final. Ecranul exterior, cel de pe capac, va avea o rezolutie de 160 x 126 pixeli.

BlackBerry Kickstart va dispune de conectivitate Wi-Fi si nu ii va lipsi nici mufa standard de 3,5 mm. Momentan acestea sunt detaliile despre telefon, dar mai mult ca sigur ca informatiile nu se vor opri aici.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea