Stiinta & Tehnologie

BlackBerry Bold restras de pe piata din Anglia

Operatorul de telefonie mobila Orange din Anglia a oprit distribuirea de terminale BlackBerry Bold.

Se pare ca dispozitivele aveau probleme de software neidentificate in acel moment.

E-mail intern

Aceasta problema era specificata intr-un e-mail internet de la Orange care a ajuns pe internet. In aceasta se spunea ca datorita problemelor de software aparute la BlackBerry Bold, Orange UK a luat decizia de a opri livrarea terminalelor catre clienti.

In prezent Orange Anglia asteapta raspuns de la compania producatoare ale acestor dispozitive, Research in Motion . Operatorul de telefonie mobila a mai mentionat ca in clipa in care RIM va lansa un program care sa elimine problema livrarea de BlackBerry va reincepe. Stoparea livrarii este doar o solutie temporata luata pentru ca Orange sa-si protejeze clientii.

Probleme legate de 3G

Se pare ca problemele pe care le intampina dispozitivele sunt legate de conectivitatea 3G, iar acest lucru a fost confirmat si de Orange.

Intr-un comunicat de presa, Orange UK anunta: "Operatorul doreste sa livreze clientilor din Anglia aceste dispozitive. In prezent RIM si Orange lucreaza la un software care sa rezolve problema 3G-ului."

"Chiar daca problema 3G-ului a fost raportata de un numar restrans de clienti, Orange si RIM iau in serios aceste advertismente si incearca sa rezolve problema cat mai repede. Totodata, companiile isi cer scuze pentru neplacerile create", a mai declarat purtatorul de cuvant Orange.

Probleme cu mobile

Reprezentatul Research in Motion a spus ca problema de 3G ale BlackBerry-urilor se intampla doar in Anglia. In restul Europei, BlackBerry este distribuit de Orange in mod normal.

Totodata, RIM nu sunt la prima patanie de acest gen. In luna iulie a acestui an, arhitectura BlackBerry-urilor a devenit nesigura dupa ce serverele BES, BlackBerry Enterprise Server, au intampinat probleme. Pe atunci RIM spuneau ca in cazul unui BES compromis in care separarea routerului BES nu s-a facut, securitatea intregii retele este pusa in pericol.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea