Stiinta & Tehnologie

Batalia sexelor: femeile prefera iPhone 5S argintiu, barbatii sunt atrasi iPhone 5C alb

Culorile iPhone-urilor ii atrag in mod diferit pe barbati si pe femei. O companie de cercetare din SUA a studiat care au fost cele mai vandute culori ale lui iPhone 5S si iPhone 5C de la lansarea acestora, din 20 septembrie, si a putut confirma astfel anumite stereotipuri bazate pe gen.

Potrivit unui studiu al Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) din Chicago, citat de Daily Mail, barbatii prefera in special culoarea "gri spatial", in timp ce femeile opteaza pentru iPhone-ul argintiu.



Vanzarile lui iPhone 5S confirma preferintele, 43% din cele vandute fiind colorate in "gri spatial". Modelul "auriu" este dorit in egala masura de barbati si de femei.

Spre deosebire de modelul 5S, care vine in trei variante de culori, "argintiu", "gri spatial" si "auriu", noul iPhone 5C are mult mai multe optiuni disponibile.

Modelele preferate de barbati sunt cele albe si albastre, in timp ce o treime dintre consumatoare a optat pentru culoarea roz. Interesant este ca nici barbatii, nici femeile nu au fost atrasi/atrase de culoarea galben a modelului. Studiul a fost realizat pe 400 de subiecti, a mai precizat compania.



Sursa foto: dailymail.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea