Stiinta & Tehnologie

Bamboo, telefon biodegradabil

In fiecare zi vedem cum "miscarea" de salvare a mediului, ia amploare si un nou telefon vine sa ingroase randurile taberei ecologice.

Motive

Cu un nume sugestiv, Bamboo este un telefon special pentru ca este biodegradabil . Da, ati putea sa va intrebati acum daca restul telefoanelor sunt, dar din miliardul de telefoane care se fabrica anual, doar un procent de 10% poate fi reciclat .

Statisticile mai spun ca utilizatorii ajung sa isi schimbe telefonul o data la 18 luni, iar pentru fabricarea unui telefon de 90 de grame se degaja 36 kg de CO2. Am putea zice ca efectul asupra naturii nu este tocmai benefic.

Cu aceste statistici in minte, Gert-Jan van Breugel a inceput sa caute alte materiale pentru fabricarea telefoanelor si totodata modul in care acestea trebui incarcate. Astfel a luat nastere Bamboo.

Inovatie neasteptata

Dar Bamboo este foarte diferit. Cand telefonul nu mai este folosit, carcasa devine o adevarata comoara. Inauntrul carcasei de bambus exista seminte ale acestei plante care vor incolti, dand nastere unei plante. Idee cat se poate de originala, dar nu este mai usor sa se planteze copaci direct?

Pe langa bambus, telefonul mai are in componenta lui si bio-plastic , fabricat din materiale "crude" cum ar fi... porumbul. Producatorii spun ca au ales bambusul , pentru ca este o planta care creste foarte repede, iar la o recolta nu trebuie replantat. Radacina ramasa va da nastere in scurt timp la o alta planta, spre deosebire de un copacii normali, care odata taiati nu mai traiesc.

Specificatiile tehnice ale acestui telefon nu sunt cunoscute, in afara de faptul ca Bamboo este echipat cu un ecran alb/negru pentru a folosi cat mai putin bateria care functioneaza pe un sistem de incarcare fortata. Adica "dat la manivela". Trei minute de forta fizica iti vor incarca telefonul pentru o convorbire.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea