Stiinta & Tehnologie

#audi #e-tron #masini

Audi, prinsi cu minciuna: e-tron nu dezvolta 4500 Nm, ci doar 680 Nm

Inginerii Audi au utilizat cifrele cuplului la roata in prezentarea celor 4500 Nm de care dispunea conceptul e-tron . Adevarul? Conceptul Audi scoate doar 680 Nm.

Deja celebrul Audi e-tron, conceptul electric bazat pe R8 prezentat in premiera in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului care tocmai se incheie, nu dispune de un cuplu de 4500 de Nm, asa cum sustineau inginerii Audi in comunicatul de presa si in lista de date tehnice prezentata odata cu lansarea modelului, ci de unul de "doar" 680 Nm. Motivul "neintelegerii"? Germanii au prezentat in prima faza cifra cuplului la roti, care este evident multiplicat prin cutia de viteze.

Invitati sa isi ceara scuze de catre presa de peste Ocean, care sustine ca Audi a utilizat un standard fals pentru a oferi o imagine incorecta asupra performantelor de care dispune modelului german, inginerii Audi se apara sustinand ca "utilizarea cuplului la roata pe care cele patru motoare electrice ale lui e-tron il dezvolta in total, adica 4500 Nm, a fost facuta pentru ca publicul sa constientizeze forta fenomenala de care dispune conceptul nostru".

Publicatiile americane nu s-au limitat la prezentarea noilor informatii oficiale, unele bloguri cunoscute - ca The Truth About Cars, de exemplu - atacand dur ceea ce ei numesc üna dintre minciunile gogonate ale anului: "Ne va lua ceva timp pentru ca termenii "masina electrica" si "idioti" sa nu fie asociati de toata lumea de cei de la Audi. Industria auto nu a utilizat niciodata cifrele cuplului la roti, iar ceea ce a prezentat Audi induce in eroare. Insa in lume se naste cate un idiot in fiecare minut, iar Audi nu ne va lasa niciodata sa uitam asta", sustin editorii TTAC intr-un material dedicat acestui subiect.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea