Stiinta & Tehnologie

Audi A4: Prima iesire in lume

Producatorul german, Audi, a lansat la teste noul model Audi A4 dupa ce varianta sedan a avut premiera cu ocazia Salonului auto de la Frankfurt, in septembrie anul trecut, iar break-ul a fost prezentat la Geneva anul asta.

Galerie foto cu noul Audi A4

Testarile au fost facute atat de jurnalisti din Europa cat si din America pe teremul de joaca al germanilor cat si in insula Ibiza din Spania.

Noul model Audi A4 a castigat premiul Auto 1 Award, un premiu acordat de cititorii revistei Auto Express , care a implicat penste 40 de milioane de votanti cat si experti in domeniu. A obtinut primul loc in 9 tari diferite, la o diferenta zbrobitoare fata de locul 2.

Audi a anuntat ca doreste sa scoata pe piata peste 17 noi modele in urmatorii 7 ani, insa nici unul nu pare la fel de important ca noul model A4, acesta fiind pivotul in lupta producatorului german pentru a detrona Bmw la categoria “Cea mai bine vanduta masina de lux ”.

Pentru ca dimensiunile conteaza atunci cand vine vorba de o masina de lux, noul Audi prezinta dimensiuni marite si un portbagaj ce poate stoca 480 l. Prezinta acum o lungime de 4703 mm fiind cu 117 mm mai lung decat predecesorul sau.

Interiorul seama foarte mult cu cel al modelului A5 si putem observa un alt exemplu al celor de la Audi despre cum sa construiesti un interior luxos si de calitate. Consola centrala este acum inclinata catre sofer iar clientii pot opta pentru instalarea unui sistem ce poate controla zone precum sistemul de navigatie, sistemul audio cat si sistemul de climatizare .

Experienta celor de la Audi i-a facut sa inteleaga ca tinerii cumparatori ai sedanurilor de lux cauta o masina placuta la condus si de aceea producatorul german si-a indrepatat atentia catre directie, suspensie cat si distributia greutatii. Astfel axul din fata a fost pozitionat cat mai aproape de botul masinii pentru a putea permite amplasarea cat mai centrala a motorului pentru a marii controlul masinii.

Motorizarile disponibile pentru noul Audi A4 sunt doua varinate pe benzina de 1.8 litri TFSI de 160 CP si o varianta de top de 3.2 litri TFSI V6 de 265 CP, dar si trei motorizari diesel de 2.0 litri TDI de 143 CP, 2.7 litri TDI ce dezvolta 190 CP si cel mai puternic diesel de 3.0 litri TDI ce produce 240 CP. Varinatele de top atat pe benzina cat si diesel sunt dotate standard cu sistemul de tractiune integrala Quattro .

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea