Stiinta & Tehnologie

# date personale furate #atac cibernetic #hackeri #date personale #virus

Atentie! Un virus periculos iti fura datele de pe cardul bancar

Un virus continut in mesaje de email se instaleaza in computere si fura datele de autentificare la serviciile de e-banking, scrie adevarul.ro, care citeaza specialisti Bitdefender. Zeci de mii de persoane sunt in pericol!

Virusul poarta denumirea de Trojan.Dyreza, iar in Romania vizeaza clienti ai Alpha Bank, Bancpost, BRD, CEC Bank, UniCredit, CreditEurope, Raiffeisen si BCR.



Practic, utilizatorul primeste un email prin intermediul caruia este directionat catre o pagina web fantoma apartinand unui furnizor de servicii de fax, mai scrie sursa citata. Virusul se instaleaza pe computer si devine activ doar cand utilizatorul introduce datele de identificare pentru plata online, de cele mai multe ori in pagina de autentificare a unei institutii bancare.

Apoi, hackerii fura datele de atutentificare sau efectueaza operatiuni neautorizate in cont. Potrivit Bitdefender Labs, 30.000 de e-mailuri au fost trimise intr-o singura zi de pe servere din Rusia, SUA, Turcia, Franta, Canada si Marea Britanie.

Foto: zdnet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea