Stiinta & Tehnologie

#aston martin #db4 gt 1960 #licitatie record #bertone jet #licitari bonhams

Aston Martin DB4 GT din 1960, licitat la un pret record

In cadrul unei licitatii Bonhams din Londra, un model Aston Martin DB4 GT Bertone Jet a fost vandut pentru o suma record pentru acest model, mai exact pentru 4.928.697 de dolari.

Masina a fost construita pe sasiul DB4 GT si a fost data pe mainile tanarului designer Giorgetto Giugiaro pentru a crea varianta Gran Turismo (GT) pentru Salonul Auto de la Geneva din 1961.

GT-ul a trecut prin numeroase modificari in comparatie cu modelul standard, cum ar fi reducerea distantei intre roti si adaugarea de noi parti de caroserie mai usoare care au redus greutatea cu aproximativ 91 kg.

Motorul de 3.7 litri cu 6 cilindri in linie dezvolta 302 CP la 6.000 rpm, datorita celor trei carburatoare Weber. GT-ul "fuge" de la 0-100 km/h in aproximativ 6 secunde si atinge o viteza maxima de 246 km/h.

Franele "Girling" pe discuri au permis lui DB4 GT Bertone Jet sa devina prima masina din lume care sa opreasca de la 100-0 km/h in mai putin de 20 de secunde.

Sursa foto: bornrich.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea