Stiinta & Tehnologie

#rca #asigurari #polita rca

Asigurarea RCA s-a scumpit in medie cu 35% in 2010 fata de anul trecut

In 2010, RCA-ul a crescut in medie cu 35% fata de 2009. Se pare ca cei mai afectati de scumpirea asigurarii obligatorii de raspundere civila sunt tinerii pana in 25 de ani, posesori de autoturisme apartinand marcilor BMW, Mercedes-Benz, Rover, Volvo, Mitsubishi si Renault. Daca un tanar poseda un automobil Dacia va plati mai putin, undeva intre 700 si 1.050 RON, pe asigurarea RCA .

In schimb, pentru conducatorii auto cu varsta pana in 31 de ani, polita RCA a scazut cu 40-50%.

Preturile difera nu numai in functie de varsta, ci si de judetul de resedinta. Astfel, cei din Bucuresti, Teleorman, Calarasi, Ilfov, Salaj, Harghita, Dambovita, Giurgiu, Olt, Covasna, Caras-Severin sau Arad, vor plati mai putin decat cei din Braila, Arges, Iasi, Sibiu, Constanta, Galati, Brasov, Bacau, Neamt, Timis, Satu Mare sau Dolj.

Dupa cum v-am informat zilele trecute, Comisia de Supraveghere a asigurarilor a luat luni decizia de a modifica normele cu privire la asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule. Astfel, pagubitii RCA se vor prezenta la asigurator dupa evaluarea daunei si vor primi banii pentru reparatiile ulterioare.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea