Stiinta & Tehnologie

#state ue #romania #ieftina #asigurarea auto obligatorie

Asigurarea auto obligatorie, mai ieftina in Romania decat in oricare stat UE

Romania are cea mai ieftina asigurare obligatorie RCA din toata Europa. Daca pentru o masina de 1400 cmc platesti pentru RCA in Italia 800 de euro, in Austria 500 de euro sau in Spania 300 de euro, in Romania platesti in medie numai 90 de euro.

Unul dintre motivele pentru care in tara noastra avem parte de cel mai ieftin RCA il reprezinta nivelul daunelor morale si pentru vatamari corporale platite de asiguratori soferilor asigurati, dupa cum informeaza Gandul. Cu toate acestea, in Romania costul reparatiilor auto este mai ridicat decat in alte state. Pentru acest an, tarifele RCA sunt mai mari cu 30% fata de 2009, iar in cazul in care TVA-ul va fi majorat, asiguratorii vor fi nevoiti sa mareasca din nou tarifele.

”Primele de asigurare nu sunt purtatoare de TVA. In schimb, asiguratorii platesc TVA pentru orice cheltuiala efectuata, inclusiv cu daunele. Orice majorare a TVA va influenta direct cheltuielile asiguratorului si rezultatul financiar al societatii. Pentru a diminua efectele negative ale majorarii TVA, asiguratorii vor proceda la cresterea cotatiilor de prima, alaturi de reducerea costurilor operationale, acolo unde se mai poate"
, a declarat Radu Mustatea, directorul general al societatii de asigurari Astra, in cadrul unui seminar de specialitate.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea