Stiinta & Tehnologie

Apple iPhone:ARMat si Periculos

La inceputul acestui an cu ocazia MacWorlds 2007 a fost lansat iPhone-ul. Telefonul celor de la Apple oferit in variantele de 4GB si 8GB a impresionat multa lume cu interfata sa touch-screen si cu capabilitatile de redare audio-video . In spatele display-ului sau se pare ca trudesc nu mai putin de 3 procesoare ARM . Warren East presedintele si CEO-ul ARM holding nu a specificat exact numarul si tipul acestora notand doar faptul ca "ARM se afla in 90% din handset-urile din lume".

Procesorul principal al iPhone-ului se pare ca este Marvell PXA320 dezvoltat de Intel ca parte a familiei de procesoare XScale, Marvell achizitionand divizia XScale a lui Intel pentru 600 milioane USD in Iunie 2006. Procesorul ruleaza la o frecventa de 806MHz (256KB L2 cache ) dar au existat demo -uri cu el ruland la 1.2 GHz. Beneficieaza de tehnologiile Intel SpeedStep si MusicMax, suporta un accelerator Wireless MMX 2 2D cu un frame buffer de 768KB si suport pentru camere digitale pana la 5MP.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea